Fostul șef Transelectrica, arestat pentru 30 de zile

Tuesday, 19 November 2019, 08:30 Sursă: Realitatea.NET

Fostul șef al Transelectrica a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Marius Dănuț Carașol este acuzat că și a falsificat diploma de studii superioare. Anchetatorii au descins ieri acasă la fostul director și l-au dus la audieri.

Adaugă părerea ta

Potrivit sursei citate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză. Acesta ar fi folosit înscrisuri sau documente falsificate pentru ocuparea funcţiilor respective. Prejudiciul se ridică la 460.000 de lei (indemnizaţii brute încasate).

Marius Dănuț Carașol este acuzat că și-a falsificat diploma și CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. El a fost revocat pe 19 septembrie atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat în acest caz încă din 19 septembrie.

Comentarii Existente
2019-11-19 09:10:37
dracusorul rosu

Sa fie clar, aceste SRL-uri ce-si zic universitati particulare au eliberat pe bani diplome false intr-o veselie. Pe acest considerent, cu ani in urma a fost arestata secretara sefa la la UMF Timisoara, acolo unde s-au eliberat diplme false unui intreg lot de italieni. La fel si la Creaiova, parca. Numai ca, au fst arestate proastele de secretare sefe, ca si cum ar fi fost opera lor, nu si a sefilor mai mari care i-au racolat si au luat spaga de la acestia. Nici un decan, nici un rector n-am auzit sa fi fost arestati, desi semnatura lor se gasea pe acele diplome false. Sau poate o fi fost, habar n-am, dar eu n-am citit. Aceste univ. particulare au dus in derizoriu invatamantul superior...

2019-11-19 15:24:14
CARTE DE MUNCA?

Sau numai recomandare si mult talent.

2019-11-19 16:28:32
borfasi

Pai cum o sa fie asta cu diploma adevarata ,uitati-va la fata lui ?Poate diploma la facut mimitei in piata scorpion din Rahova.

2019-11-19 16:31:51
Unul din multii ciordei promovati de gasca infractionala !!!

Cu recomsndarea potrivita de la ciordei putea deveni inclusiv presedintele senatului sau putea dormi pe salariu imens prin parlamentul european !!!

2019-11-20 03:53:05
Paine si circ in Romanica

Si cand te gandesti ca nataraul asta a mai dat si ceva spaga sa prinda postul de Director. Fara spaga nu te pune nimeni pe functie in Romanica.

Alte articole din: JUSTIŢIE