Orban este îngrijorat de căderea leului. Ce are de gând Guvernul să facă

Friday, 22 November 2019, 12:12,
Stiri Realitatea
Stiri Realitatea

Premierul Ludovic Orban s-a declarat vineri îngrijorat de creşterea constantă a monedei euro şi devalorizarea leului, afirmând că Executivul încearcă o corelare a politicilor guvernamentale cu cele ale BNR, în aşa fel încât astfel de efecte economice negative să se reducă.

"Cu siguranţă (îl îngrijorează devalorizarea leului - n.r.). Urmărim cu maximă atenţie şi încercăm o corelare a politicilor guvernamentale cu politicile Băncii Naţionale a României, astfel încât să reducem astfel de efecte economice negative", a spus Orban.

El a adăugat că, în general, în economie efectele unor decizii se simt în timp, iar practic raportul leu-euro depinde în foarte mare măsură de evoluţia balanţei comerciale.

"Vă readuc aminte că, începând cu 2017, continuând cu 2018, continuând cu 2019, din cauza politicilor economice ale guvernelor PSD, deficitul comercial a fost într-o continuă creştere şi riscă să atingă pe 2019 cifra de 18 miliarde euro deficit comercial. Evident că asta afectează şi pune presiune asupra monedei naţionale, pentru că datorită creşterii importurilor evident că e o nevoie mare de valută, de euro, mai ales că aproape 80% din volumul schimburilor comerciale se realizează cu ţări din Uniunea Europeană. Asta permanent a afectat raportul leu-euro. Asta este cauza principală a scăderii leului în raport cu euro. Pe de altă parte, am încredere că Banca Naţională va avea capacitatea să ţină un echilibru între leu şi euro", a afirmat premierul.

Orban a mai spus că îngrijorarea în legătură cu acest subiect trebuia să existe mai demult, el dând asigurări că Guvernul va veni cu soluţii, conform Agerpres. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Hamilton
2019-11-22 14:46:05

Este clar că guvernul Orban nu are nici o competență financiară. Câțu este o nulitate absolută.

Cetateanul
2019-11-22 16:06:16

Pe cine mai mira ? L-ai vazut vreodata pe Johannis sa promoveze produsele facute in tara ? L-ai vazut in ultimii cinci ani macar odata sa organizeze o conferinta de presa pe tematica asta ? Pentru cine nu e clar, e prea tarziu oricum . Faptele vorbesc si daca nici nu faptele in fata nu iti dai seama ce se intimpla ...

borfasi
2019-11-22 16:50:59

Au furat tiganii tot ,suntem in sapa de lemn. Drecu il mai intelege si pe Isarescu care spunea zilele trecute ca stam bine.

Paine si circ in Romanica
2019-11-22 22:59:40

Guvernul Bufonilor e in campanie electorala si cu leul in ciuda Bancii Nationale si a rapoartelor Oficiale ale UE privitoare la economie. Nu mai cred ca se joaca intentionat , de acum este pe baza de prostie generata de incompetenta. Ce cauta Citu ministru? Ce cauta plicarul de Orban primministru nu-mi dau seama, faliment direct cu Bufonii astia. santa Klaus e in razboi si cu Leul Romanesc daca perpetueaza incompetenta la nivel de guvern dar majoritatea s-au prins ca nu are nici o atributie asupra Bufonilor, el doar a semnat numirile, Angajatorii lui conduc Bufonii si Romania la prapastie.

Alte articole din ECONOMIE