Steagul secuiesc, arborat în Târgu Mureș. Ce spun oamenii despre tensiunile existente

15 Martie 2019

Sărbătoare pentru maghiarii de pretutindeni. Secuii din România au organizat mai multe evenimente care marchează Ziua Națională a Ungariei. Oficiali de la Budapesta, printre care ministrul de externe și vicepreședintele Parlamentului Ungariei au venit în România. 

Maghiarii de pretutindeni sărbătoresc astăzi 171 de ani de la Revoluția din 1848. Este una dintre cele trei sărbători naționale ale poporului vecin.

Ministrul de Externe maghiar, Szijjártó Péter, si președintele UDMR, Kelemen Hunor, au deschis seria evenimentelor, înconjurați de steaguri ale ținutului secuiesc, a informat Realitatea TV.

În spatele discursurilor politice, oamenii simpli, maghiari și români deopotrivă, spun că problemele etnice din zonă sunt alimentate politic. Ei spun că merg pe aceleași drumuri proaste și se confruntă cu aceleași reglementări ambigue fie că sunt români sau maghiari.

Vezi mai multe în VIDEO!---------------------------------Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?