Stanciu: Cât timp exercitarea funcției de magistrat se face cu rea-credință, justiția are o problemă

25 Martie 2016
Livia Stanciu
Livia Stanciu
FOTO: libertatea.ro

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, a declarat vineri, la bilanțul Inspecției Judiciare, că în timp ce abaterile disciplinare legate de întârzierea redactării unor hotărâri pot fi corectate prin scăderea încărcăturii de dosare pe magistrat, abaterile legate de rea-credință sau gravă neglijență pot afecta întregul sistem de justiție.

"Incidența acestei abateri trebuie să ne ridice tuturor mari semne de întrebare și trebuie să ne facă să înțelegem că, atâta vreme cât exercitarea funcției de magistrat se face, în unele cazuri, cu rea-credință sau gravă neglijență, sistemul de justiție național are o mare problemă", a spus Stanciu, scrie Agerpres.

Ea a vorbit și despre domeniul de activitate al Inspecției Judiciare privind îmbunătățirea performanței organizaționale a instanțelor și parchetelor, care este de o "importanță covârșitoare" pentru bunul mers al sistemului judiciar.

"Fie că este vorba de controalele privitoare la eficiența managerială, în scopul verificării modului de îndeplinire a funcțiilor de conducere pentru asigurarea bunei funcționări a instanțelor și parchetelor, fie că este vorba de controalele tematice, în cadrul cărora sunt urmărite și analizate aspecte ce pot reprezenta potențiale vulnerabilități ale sistemului judiciar, volumul uriaș de date și informații culese de inspectorii judiciari dar, mai ales, concluziile trase la încheierea fiecărui control în parte reprezintă instrumente de lucru extrem de utile pentru fiecare instanță și unitate de parchet (...), dar, mai ales, reprezintă o bază de lucru importantă aflată la îndemâna factorilor decizionali", a afirmat președintele ÎCCJ.

Ea a participat vineri la prezentarea Raportului de activitate pe 2015 a Inspecției Judiciare. La eveniment au mai fost prezenți președintele CSM, Mircea Aron, prim-adjunctul procurorului general al PÎCCJ, Bogdan Licu, membri ai CSM, președinți și vicepreședinți ai curților de apel, procurori generali și procurori șefi ai parchetelor din țară, precum și reprezentanți ai altor instituții publice.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?