Stâlpii economiei germane se clatină. Exporturile României depind de motorul economiei UE

9 Octombrie 2015
Germania, sub valul de refugiaţi
Germania, sub valul de refugiaţi

Stâlpii economiei germane se clatină unul după altul: viitorul Volkswagen este incert, cea mai mare bancă a ţării, Deutsche Bank, se asfixiază cu datorii, exporturile scad şi industria se contractă. Toată Europa are de suferit în aceste condiţii, inclusiv România.

Germania, locomotiva eco­nomiei europene şi ţara către care se în­dreaptă cea mai mare parte a exporturilor româneşti, are probleme tehnice deloc de neglijat.

Exporturile, motorul economiei germane, scad cu o viteză atinsă doar în criză, nivelul activităţii din industrie şi al comenzilor pentru aceasta s-a redus, Volkswagen, cea mai mare companie şi angajator de top, riscă să fie blocată de scandalul monstru al emisiilor toxice, iar Deutsche Bank a anunţat o „avarie" de 6 miliarde de euro.

Către Germania se îndreaptă 20% din exporturile româneşti, iar o parte semnificativă din aceste exporturi sunt reprezentate de piese şi componente pentru industria auto germană, cel mai mare exportator al acestei ţări, scrie zf.ro.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?