Situație dramatică la Bacău, orașul fără apă. Criză la Spitalul Județean, probleme pentru vârstnici

19 Iulie 2018

O avarie la conducta de aducțiune a Bacăului a lăsat orașul fără apă încă de sâmbătă. Acum, intrat în a șasea zi de secetă, Spitalul Județean a anunțat că rezervele sale s-au epuizat și se lucrează la limita de avarie.

Spitalul Județean din Bacău a anunțat joi că rezerva de 650 de metri cubi de apă s-a epuizat, astfel că acum se lucrează la limita de avarie. Toate operațiile au fost reprogramate și sunt asigurate doar urgențele.

”ISU Bacău nu are cum să ducă apă potabilă în cisterne, avem în dotare doar mașinile de intervenție, care nu sunt potrivite pentru acest scop. Dar s-au implicat firme precum cele din domeniul lactatelor, care au pus la dispoziție cisternele”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, potrivit realitateadebacau.net.

Bătrânii, ajutațu de Crucea Roșie

Bătrânii singuri, din municipiul Bacău, care nu-şi pot procura apă potabilă sau menajeră, nu au fost uitaţi în aceste zile în care a fost „secetă la robinete”.Echipa de îngrijiri la domiciliu a Crucii Roșii Bacău a mers la persoanelor vârstnice şi care se deplasează cu dificultate, aflate în evidența lor, şi le-au dus apă potabilă, notează Realitateadebacau.net.

Pentru unii dintre ei ar fi fost aproape imposibil să care apă cu bidoanele, aşa că i-au primit cu zâmbetul pe buze pe cei care s-au gândit şi la ei.

Sute de mii de oameni fără apă

Deocamdată, în jur de 200.000 de oameni stau zilnic, zeci de minute, pentru a obține câțiva litri de apă pentru consum și pentru menaj. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?