Specialiștii știu de ce nu îți place să îți auzi vocea într-o înregistrare audio

1 August 2019

În mod normal avem o părere bună despre vocea noastră, însă aceasta se schimbă la 360 de grade atunci când ne auzim vocea într-o înregistrare. Ei bine, oamenii de știință au găsit explicația pentru care se întâmplă acest lucru.

Poate că nu știai, dar ceilalți în percep într-un mod complet diferit față de tine sunetul vocii tale. Iar vocea pe care tu o auzi într-o înregistrare este de fapt sunetul real al vocii tale, potrivit lui Dr. Yale Cohen, de la Universitatea Pennsylvania.

Trei oase mici, denumite „oscioarele urechii" sau oscicule, localizate în urechea medie, sunt responsabile pentru modul în care îți percepi propria voce atunci când vorbești și modul în care ea sună într-o înregistrare. Aceste oscioare sunt cheia pentru felul în care oamenii procesează gălăgia: ele transmit sunetele colectate de pavilionul urechii și mai apoi de timpan către labirintul membranos, numit cohlee (o structură în formă de spirală care se regăsește în urechea internă). Cohleea traduce gălăgia din lumea înconjurătoare în energie electrică, acesta fiind modul în care celulele din creier comunică între ele.

Însă, creierul procesează diferit sunetele care provin din exterior, față de cele pe care tu le emiți. Oscioarele urechii vibrează de fiecare dată când întâlnești un stimul acustic, dar propria voce va suna mereu mai tare (pentru că gura ta se află în apropierea urechilor), iar osciculele vor vibra mai mult atunci când tu vei vorbi. Acest fapt deformează sunetul vocii tale și o face să pară mai profundă. Din acest motiv, în momentul în care îți vei auzi vocea într-o înregistrare, ea va părea mai înaltă decât o auzi tu de obicei.

Un posibil motiv pentru care sunetul vocii înregistrate te deranjează atât de mult este pentru că ești sigur pe tine atunci când vine vorba de modul în care sună vocea ta, iar o altă tonalitate nu face decât să te inducă în eroare.SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?