Specialiști: 2016 ar putea fi cel mai rău an din istorie

15 August 2016

Deşi nu s-a încheiat, 2016 pare să fie unul dintre cei mai tulburi ani de până acum.

În ultima perioadă, tot mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare îşi pun următoarea întrebare: ,,Este 2016 cel mai rău an din istoria omenirii?". Nu ştim cu siguranţă dacă este aşa, însă numeroasele evenimente negative petrecute până acum par să confirme acest lucru, scrie Descoperă.

Criza refugiaţilor, amplificarea terorismului în Europa, Brexit-ul, tentativa de lovitură de stat din Turcia, răspândirea virusului Zika şi creşterea tensiunii rasiale în SUA sunt numai câteva dintre fenomenele care confirmă teoriile celor care cred că anul în care ne aflăm este cel mai rău din istorie. Temerile sunt cu atât mai mari cu cât Donald Trump pare din ce în ce mai aproape să preia frâiele puterii în SUA. 

De-a lungul istoriei, au fost propuşi diferiţi ani ca fiind ,,cei mai răi din toate timpurile". Unul dintre cele mai importante exemple este considerat anul 1347, când în Europa a izbucnit epidemia cunoscută sub numele de ,,Marea Ciumă". Timp de 3 ani, molima a provocat moartea unei treimi din populaţia bătrânului continent, producând înainte mii de victime pe teritoriul Asiei. O altă perioadă considerată ca fiind devastatoare pentru omenire este cea cuprinsă între anii 1942-1943. Atunci, Holocaustul atinge apogeul, fenomenul fiind stopat de-abia la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Există voci care susţin că toate evenimentele negative care se petrec astăzi îşi au originea în anul 1914, motiv pentru care acesta ar trebui considerat ,,cel mai rău an din istorie". Această teorie se bazează pe faptul că izbucnirea Primului Război Mondial a avut ca efecte: declanşarea Revoluţiei Bolşevice, răspândirea nazismului în Germania, declanşarea Holocaustului, proiectarea şi utilizarea bombei atomice, izbucnirea Războilui Rece şi situaţia tulbure din statele musulmane. Stabilitatea apărută după căderea Zidului Berlinului a fost întreruptă brusc la 11 septembrie 2001. Unii teoreticieni spun că, de atunci, omenirea trece printr-o altă perioadă de nesiguranţă, iar anul 2016 ar fi apogeul acesteia.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?