Sorina Pintea l-a speriat pe Victor Ciorbea, Avocatul Poporului cere explicaţii

2 Februarie 2019

Sorina Pintea l-a speriat pe Victor Ciorbea, Avocatul Poporului aşteaptă explicaţii de la ministrul Sănătăţii cu privire la creșterea îngrijorătoare a numărului de pacienți afectați, dar și în scandalul legat de calitatea apei potabile din București. 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și cere informații atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la Institutul de Sănătate Publică, cu privire la măsurile dispuse în prezent, precum și strategia de prevenire a apariţiei unor situații asemănătoare, pentru viitor.  

Sesizarea din oficiu a instituției reprezentate de Victor Ciorbea vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

În România s-a declarat epidemie de gripă, după ce specialiștii Institutului de Sănătate Publică au constatat că ultimele două săptămâni au avut caracter epidemic.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și cu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale "Apele Române", pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos”, se afirmă într-un comunicat transmis sâmbătă de Avocatul Poporului.

Ministrul Sănătății ignoră măsurile minime de prevenție contra gripei (VIDEO)Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stroe vasilica
15 Feb 09:29
DOMNULUI KAN!!!! NICI MACAR SUPEA..ORI BORSEA!!! CIORBEA NICI INTR UN CAZ!!!! TRE SA PUI UN CIOLAN LA FIERT IN OALA,MACAR GENUCHE ORI COPITA!!!
Răspunde
0 0
kan
03 Feb 03:25
Ce paradox ! Cum sa te numesti Ciorbea, cand tu esti un "fripturist".
Răspunde
0 0
Anton
02 Feb 21:01
Oops! S-a trezit Ciorbea ! Sa fie din cauza pensiei? Sefu', du-te bre la culcare, ca fu alarma falsa! Iti zice Liviu cand trebuie sa te agiti! O intrebare (pentru dl. Ciorbea): Chiar poti sa te suporti?
Răspunde
0 0
Bataia din 10 august nu il intereseaza ...
02 Feb 19:37
... dar pensia imensa si somnul lung zilnic ii face bine la ten !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?