Sony BMG este obligată să plătească daune fostului cântăreţ-bebeluş Jordy

15 Aprilie 2009
Foto: clopotel.ro
Foto: clopotel.ro
Casa de discuri Sony BMG este obligată să plătească daune de 820.000 euro fostului cântăreţ-bebeluş Jordy Lemoine, cunoscut lumii întregi pentru melodia "Dur, dur d'être un bébé", deoarece i-a exploatat melodiile fără autorizaţie.
Curtea de Apel din Paris a decis, marţi, ca Sony BMG să plătească daune lui Jordy. Acesta a devenit, la vârsta de doar patru ani, cunoscut în 14 ţări şi a avut un succes inimaginabil cu melodia "Dur, dur d'être un bébé", declanşând o polemică pe tema mediatizării şi exploatării copiilor.

În 2006, Jordy, acum în vârstă de 21 de ani, a dezvăluit în cartea autobiografică numită "Nu mai sunt un copil", că nu a avut nimic de câştigat de pe urma experienţei de "bebeluş-vedetă" şi l-a acuzat pe tatăl său, care i-a fost producător, că l-a exploatat. În ciuda legilor, Jordy nu a beneficiat de un cont special în care să îi fie păstrate veniturile până la vârsta de 18 ani.Jordy şi-a acuzat fosta casă de discuri şi părinţii, cerând casei de discuri Sony BMG daune de cinci milioane de euro. Sony BMG consideră că nu a făcut nicio greşeală, deoarece părinţii lui Jordy nu i-au averizat niciodată că acesta nu primeşte niciun drept bănesc dintre cele care îi reveneau.

Fără a se pronunţa asupra legalităţii faptului că Jordy, la vârsta de patru ani, a fost folosit, fără voia sa, tribunalul a decis că acesta a fost incontestabil privat de dreptul de a autoriza utilizarea melodiilor în cauză.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?