SONDAJ BCS. Cine se află în topul preferințelor la europarlamentare. Pe cine trimit românii în PE

30 Ianuarie 2019
SONDAJ BCS. Cine se află în topul preferințelor la europarlamentare. Pe cine trimit românii în PE
SONDAJ BCS. Cine se află în topul preferințelor la europarlamentare. Pe cine trimit românii în PE
SONDAJ BCS. Cine se află în topul preferințelor la europarlamentare. Pe cine trimit românii în PE Sondaj BCS Sondaj BCS

Biroul de Cercetări Sociologice a dat publicității un sondaj național de opinie publică, efectuat în perioada 12-20 ianuarie 2019.

Potrivit sondajului, la alegerile europarlamentare din luna mai, favorite sunt partidele PNL (23,7%), PSD (23,0%) și ProRomânia (10,7%). Urmează PMP, ALDE, PLUS, USR, UDMR.

 

În opinia repondenților, în topul primilor 3 europarlamentari în următorii 4 ani ar merita să fie: Crin Antonescu (32,4%), Traian Băsescu (31,6%) și Dacian Cioloș (30,3%). La mică distanță îi urmează Corina Crețu (29,8%) și Norica Nicolai (15,7%). 

 

În ceea ce privește temele cu care s-ar duce europarlamentarii români în PE, independența justiției ar fi promovată, în special, de fostul președinte Traian Băsescu și de fostul premier Dacian Cioloș (10,6%). Urmează Corina Crețu (10,4%) și Crin Antonescu (6,7%).

 

 

Șanse pentru promovarea modernizării sistemului sanitar și investiții în sănătate ar avea, spun cei intervievați, Corina Crețu (10,7%), Dacian Ciloș (7,5%) și Traian Băsescu (5,2%).

 

 

 

La întrebarea cu ce partid intenționează să voteze la europarlamentare, românii au răspuns: PSD (25,1%), PNL (22,9%), ProRomania (10,3%).

 

Volumul eşantionului: 1099 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 120 localități urbane și rurale selectate din toate județele țării

Tipul eşantionului: probabilist, stratificat, format din 40 straturi rezultate din intersecţia a 8zone geografice cu 5 tipuri de localităţi urbane şi rurale.

Selecţia subiecţilor:interviurile s-au realizat la domiciliul subiecților. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 2 în 2 apartamente sau case, pornind de la numărul 2 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu răspundea nimeni s-a selectat următoarea a 2-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliază la apartamente cu numere  pare să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu numere impare.

Finanțator: National Committee of Romanian-American Republicans, Florida, SUASursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dinca Vasile
30 Jan 19:38
Sa speram ca sondajele sunt serioase! Nu mai am incredere in nimic!! Oricum sper sa ajunga acolo oameni seriosi , care sa se lupte pentrun tara!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?