Greu de angajat în România: şomerii de peste 45 de ani, refuzaţi complet în 25 de judeţe!

10 Mai 2018
Somerii de peste 45 de ani, greu de angajat
Somerii de peste 45 de ani, greu de angajat

Angajatorii din România fug de două categorii de căutători de joburi: somerii cu vârsta de peste 45 ani, precum şi tinerii absolvenţi ieşiţi de pe băncile şcolilor.

Şomerii de peste 45 de ani sunt condamnaţi sî nu îşi găsească un job în România.

În 25 de judeţe din România, niciun şomer cu vârsta de peste 45 de ani nu şi-a găsit un loc de muncă în primele trei luni ale anului, potrivit celui mai recent raport ANOFM.

Cele mai multe angajări de şomeri trecuţi de 45 de ani s-au făcut în Iaşi (178 şomeri), Harghita (145 şomeri), Cluj (143 şomeri) şi Bacău (137 şomeri).

Situaţia gravă a şomerilor trecuţi de 45 de ani se vede în datele statistice din 2018: în primele trei luni ale anului doar 6% din totalul angajărilor programate de ANOFM pentru acest an a fost realizat.

Mai precis, au fost angajaţi 1.150 de şomeri de peste 45 ani în intervalul ianuarie - martie 2018, dintr-un total de 17.000 de şomeri.

Şi angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă este o misiune imposibilă în România.

Firmele nu vor să semneze contracte de angajare, chiar dacă primesc de la stat subvenţii pentru salariile absolvenţilor.

În primele trei luni ale anului agenţiile judeţene de forţă de muncă au reuşit să încadreze doar 392 de tineri prin acordarea de subvenţii angajatorilor, 7% dintr-un total programat pentru anul în curs.

De asemenea, ANOFM a obţinut angajarea a 89 de tineri, prin acordarea de prime de inserţie absolvenţilor de învăţământ, 4% din totalul programat pentru 2018.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?