Situaţie incredibilă la susţinerea examenului auto: 2-3 luni de aşteptare pentru proba "traseului"

27 Iulie 2016

Au luat sala, însă nu pot da traseul! Sute de elevi ai şcolilor de şoferi din Bucureşti au fost programaţi abia la toamnă pentru susţinerea probei practice. De vină pare să fie numărul mic de poliţişti examinatori, informează Realitatea TV.

Câteva sute de candidaţi, care au promovat proba teoretică, s-au prezentat zilele aceasta la Direcţia de Înmatriculări şi Permise de Conducere pentru a se programa la traseu. După ce au aşteptat zeci de minute la coadă, au aflat cu stupoare că pot susţine proba practică abia la toamnă.

Instructorii auto atrag atenţia că elevii îşi pot pierde îndemânarea dacă timp de două luni nu conduc.

"Cursantul îşi pierde din capabilităţile dobândite în timpul pregătirii; inevitabil este nevoie de ore suplimentare, sunt chestiuni legate de costuri", a explicat Laurenţiu Marin, instructor auto.

Elevii sunt indignaţi că trebuie să mai facă ore suplimentare de condus. Cel puţin şase şedinţe pentru care vor plăti aproape 600 de lei. De altfel, reprezentanţii şcolilor de şoferi susţin că sunt şi ei afectaţi."Trebuie să renunţăm la pregătirea cursanţilor pe care îi avem planificaţi şi să începem repregătirea cursanţilor care au fost programaţi atât de târziu la traseu", a adăugat Laurenţiu Marin.

S-ar fi ajuns în această situaţie pentru că Directia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu ar avea suficienţi examinatori. Până la această oră, reprezentanţii Prefecturii Capitalei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?