Situație de criză la Spitalul de Oftalmologie: medici răpuși de rujeolă

1 Ianuarie 2018

Situație de criză la Spitalul de Urgențe Oftalmologice, anunțată chiar de managerul general al instituției: "CAD ȘI MEDICII !! Medicul șef al UPU, internat la Matei Balș cu RUJEOLĂ", a scris prof. dr. Monica Pop pe o rețea de socializare. 

 

Medicul sef UPU- Spitalul de Urgente Oftalmologice, internat la " Matei Bals " cu RUJEOLA

"Sunt în pericol toți cei care vin în sala de așteptare.(...) Mai este cameră de garda cu medici oftalmologi permanent și la Spitalul Universitar. Pot merge acolo (pacienții)," a mai scris Monica Pop.

Potrvit medicului, colegul ei s-ar fi contaminat de la copii nevaccinați care au forme grave de rujeolă și vin la diverse concultații oftalmologice. Mai mult, chiar și adulți bolnavi au ajuns la consultări, iar Monica Pop atrage atenția că, în ciuda măsurilor speciuale de la Oftalmologie, boala e foarte contagioasă.

"Sperăm ca boala să nu apară și la ceilalți salariați expuși : medici, asistente, infirmiere, portari, toți cei care lucrează la parterul spitalului." Monica Pop dă vina pe părinții care refuză să-și vaccineze copiii și în acest fel "cad și oameni nevinovați : vecini, prieteni, personal medical, colegi de grădiniță și școală."

Dumincă, pe 31 decembrie, secretarul de stat în MAI Raed Arafat acuza faptul că la Braşov, Cluj şi Iaşi au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, lucru care reprezintă, în opinia sa, „un atentat la sănătatea publică a populației”.Medicul a postat pe Facebook o fotografie cu un astfel de panou publicitar, pe care au fost scrise mesajele „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!” și a catalogat astfel de acțiuni drept "atentat la sănătate".

Potrivit unei centralizări a INSP, numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns pe 29 decembrie 2017 la 37, numărul cazurilor de rujeolă raportate fiind de 10.279.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?