Site-ul Wikileaks, atacat în urma unui conflict cu Anonymous

6 Iulie 2016

Gruparea de hackeri OurMine, celebră pentru că a spart conturile de pe rețelele de socializare ale unor "vedete" ale domeniului IT precum CEO-ul Google Sundar Pichai sau fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a atacat din nou site-ul Wikileaks, conform unui material publicat de site-ul thenextweb.com.

Motivul acestui atac a fost, se pare, o ceartă cu gruparea internațională de hackeri Anonymous, care închide conturile de socializare ale teroriștilor ISIS, publică numele membrilor Ku Klux Klan (KKK) și a atacat site-ul Băncii centrale a Greciei pentru a protesta astfel împotriva sistemului financiar global pe care l-au descris drept "o instituție tiranică".

În luna decembrie a anului trecut, pe când OurMine nu avea pretenția de a fi altceva decât o grupare de hackeri (în prezent susține că este o firmă de securitate și-și motivează atacurile prin identificarea unor vulnerabilități), a blocat site-ul Wikileaks printr-un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Această metodă duce la blocarea temporară a serverelor după o creștere foarte puternică a numărului de accesări ale unui anumit site.

Anonymous a reacționat imediat, solicitându-le membrilor OurMine să înceteze atacurile asupra Wikileaks și apoi au publicat la rândul lor o serie de informații personale despre membrii OurMine. De cealaltă parte, OurMine a susținut că informațiile publicate de Anonymous cu privire la membrii săi nu sunt corecte.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?