Sistemul informatic al DRPCIV, deblocat. Problema cozilor pentru proba "traseului", nerezolvată însă

9 August 2016
Dosarul permiselor auto: Două asistente şi administratorul unei clinici medicale, reţinuţi
Dosarul permiselor auto: Două asistente şi administratorul unei clinici medicale, reţinuţi

Sistemul informatic al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) este funcţional în toată ţara, după ce luni, 8 august, fusese blocat în toată ţara.

Potrivit unui comunicat remis de DRPCIV, sistemul informatic a devenit funcţional marţi dimineaţă, la ora 08.00.

Cu o zi înainte, din cauza blocajului informatic al DRPCIV la nivelul întregii ţări, nu au putut fi eliberate permise de conducere, nu s-au putut susţine examenele teoretice pentru obţinerea carnetului auto şi nu a fost posibilă programarea examenele practice.

Nici cererire de preschimbare a permiselor de conducere nu au putut fi procesate, iar autorizaţiile de circulaţie provizorie nu au putut fi emise. În schimb, dosarele în vederea înmatriculărilor de autovehicule se puteau depune şi se efectuau operaţiuni de radiere.

Personalul de intervenţie a lucrat la remedierea situaţiei încă din cursul nopţii precedente, astfel că spre sfârşitul zilei de luni sistemul informatic devenise parţial funcţional în Bucureşti şi Ilfov.Situaţie incredibilă la susţinerea examenului auto: 2-3 luni de aşteptare pentru proba "traseului"

Rămâne însă, în continuare, o problemă: sute de elevi ai şcolilor de şoferi din Bucureşti sunt nevoiţi să aştepte două-trei luni pentru susţinerea probei practice, deşi au trecut cu brio de examenul teoretic. De vină pare să fie numărul mic de poliţişti examinatori.

 


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?