Protest în Piața Victoriei. Angajații din industria de apărare ies în stradă

10 Septembrie 2019
Protest în fața Guvernului
Protest în fața Guvernului

Angajații din industria de apărare protestează ca urmare a unor angajamente "nerespectate" de Guvern, după cum anunță sindicatele din domeniu într-un comunicat de presă. Acțiunea de protest va avea loc miercuri și joi în Piața Victoriei, începând cu ora 11.00.

Miercuri și joi, 11 și 12 septembrie, începând cu ora 11.00 au loc acțiuni de protest organizate de sindicatele din industria de apărare, Piața Victoriei, la Guvern, a transmis marți Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa".

Motivul acțiunii este nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate în data de 17 iulie 2019 în cadrul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezența Premierului.

"Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA" este alături de membrii săi și le susține revendicările justificate. Reamintim guvernului că dialogul social reprezintă un mecanism esențial în fundamentarea de politici publice la nivel european și presupune nu doar discuții și angajamente lipsite de consecințe, ci și asumarea și aplicarea rezultatului consensualizat", se spune în comunicatul de presă.

Principalele revendicări sunt:- Nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17.07.2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica DĂNCILĂ.

- Modificarea definiţiei "Industrie de Apărare" în „Industrie Strategică de Interes Naţional."

- Constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, .în conformitate cu HG 637/2017
Aprobarea în regim de urgenţă a BVC-urilor pe 2019.

- Industria de Apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

- În regim de urgenţă rezolvarea SALARIZĂRII conform procedurilor pentru constructori sau I.T.-işti.Emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.

- Suplimentarea fondurilor necesare pe nucleu pe 2019 la nivelul promisiunii domnului viceprimministru Orlando Teodorovici şi ministrului Nicolae Bădălău (32 mil lei).Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gasca infractionala organizata iubeste SPAGA nu industria !
10 Sep 19:03
La nicel de tara, ciuma rosie a aruncat zeci de miliarde de euro pe autobuze din toata strainatatea un loc sa le produca in unitatile romanesti existente. Ciuma a preferat spaga rapida de la straini decit sa gindeasca si sa ajute tara si poporul cu contracte si salarii. Ciuma prefera ca romanii sa faca infractiuni de saraci decit sa li se dea de munca ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?