Separatiştii proruşi îl somează pe Poroşenko să retragă armata din estul ţării

7 Iunie 2014
Separatişti proruşi, bine înarmaţi, la un punct de control din Slaviansk. Foto: Mediafax FOTO
Separatişti proruşi, bine înarmaţi, la un punct de control din Slaviansk. Foto: Mediafax FOTO
FOTO: AFP/Mediafax

Separatiştii proruşi din "republica" autoproclamată la Lugansk, în estul ţării, au reacţionat sâmbătă, după învestirea noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko în funcţie, îndemnându-l să-şi "retragă trupele de ocupaţie", relatează AFP.

"Negocierile pot începe numai după retragerea de pe teritoriul nostru a trupelor de ocupaţie. Iar dacă Kievul consideră că suntem cu toţii terorişti, nu avem ce să discutăm cu ei", a afirmat "preşedintele" "republicii" de la Lugansk Valeri Bolotov, citat într-o declaraţie transmisă presei.

În discursul pronunţat la învestirea în funcţie, Poroşenko a declarat, adresându-se locuitorilor regiunii rusofone Donbas, aflată în mare parte sub controlul insurgenţilor, că "mulţi dintre voi au experimentat «farmecul» regimului teroriştilor. Nu vă vom abandona în nicio circumstanţă".

"Astăzi (sâmbătă) a avut loc învestirea preşedintelui Ucrainei, o ţară vecină. Republica noastră nu are relaţii diplomatice cu Ucraina", a adăugat Bolotov.

Noul preşedinte ucrainean s-a angajat sâmbătă, în discursul susţinut cu ocazia învestirii, în Parlament, să menţină unitatea statului, în contextul în care regiunile din partea de est a ţării sunt devastate de o insurecţie separatistă prorusă sângeroasă."Voi veni foarte curând să vă văd, cu un mesaj de pace şi cu garanţia utilizării libere a limbii ruse", a subliniat el.
Guvernatorul regiunii Doneţk numit de către Kiev, dar care nu are, în prezent, vreo putere reală în regiune, Serghii Taruta, a declarat că nu se aşteaptă la o vizită a noului preşedinte în săptămânile viitoare.

"Nu ştiu când va veni Poroşenko în Donbas. Dar cu siguranţă nu (va veni) săptămâna viitoare sau în două săptămâni. Pentru ca Poroşenko să vină aici, este necesar să se i se garanteze securitatea. Pentru moment, acest lucru este dificil", a declarat Taruta pentru postul local Ostrov.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -5
Dorel
07 Jun 19:53
Ba pe-ale mamelor voastre de separatiști.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?