Senatul a votat impozitarea pensiilor speciale

18 Septembrie 2019
Eugen Orlando Teodorovici. Foto: Cristian Otopeanu
Eugen Orlando Teodorovici. Foto: Cristian Otopeanu

Senatul a votat impozitarea pensiilor speciale de peste 7000 de lei, proiect inițiat de ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici. Forul decizional în aces caz este Camera Depuaților.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. 

Comisia de buget finanţe a Senatului a adoptat, marţi, raport de admitere pentru propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei.

Prezent la lucrările comisiei, Teodorovici şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
pensiata ro
18 Sep 16:20
Acest proiect de lege nu are nici o rațiune și nu înțeleg cum a fost votat de senatori. În principiu nu se ține cont numărul anilor de contributivitate atunci când se aplică procentul de diminuare. Apoi nu este nici constituțional ca doar o parte din pensiile speciale să fie impozitate iar altele, primite tot fără a ține cont de contributivitate, NU.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?