Senatul a validat numirea unui nou judecător la CCR. Cine este Marian Enache

7 Iunie 2016

Senatul a decis, marți, numirea deputatului Marian Enache în funcția de judecător la Curtea Constituțională, acesta obținând 80 voturi "pentru" și 37 "împotrivă".

Candidaturile senatorului Ruxandra Jipa și judecătoarei Mona Lisa Neagoe au fost respinse de către senatori. Jipa a obținut trei voturi "pentru" și 114 împotrivă, în timp ce Neagoe, propusă de PNL, a avut 34 voturi "pentru" și 83 "împotrivă".

Votul a fost secret cu buletine.

În timpul dezbaterilor, senatorul PNL Dincă Marinică a contestat candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susținut de un grup parlamentar sau de alți deputați ori senatori. Potrivit acestuia, Marian Enache a fost pus într-o situație jenantă prin faptul că PSD, care îl susține, nu a depus și un document în acest sens.

În replică, senatorii PSD Șerban Nicolae și Cristian Dumitrescu au arătat, însă, că nu este neapărat necesară susținerea unui grup și că Enache candidează în nume personal, ca deputat.Marian Enache îl va înlocui la Curtea Constituțională pe Valentin Zoltan Puskas căruia îi expiră mandatul. Senatul trebuia să numească până pe 13 iunie un nou judecător la CCR.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?