Semnificaţia culorilor de pe pasta de dinţi a creat isterie mondială. Ce reprezintă de fapt

8 August 2018

Pasta de dinţi poate fi extrem de dăunătoare dacă este să ne orientăm după culoarea pătrăţelului. Totuţi, acest mit a fost dezminţit, iar acel pătrăţel din josul tubului are o cu totul altă semnificaţie.

Ştiaţi că orice pastă de dinţi are un pătrăţel colorat precum cele de mai jos?

(w500)
 
Fiecare culoare are o semnificaţie:

Verde: Naturală
Albastră: Naturală şi Medicinală
Roşie: Naturală şi Chimicală
Neagră: Pur Chimical

Potrivit  hoax-slayer.com, culoarea semnelor de pe tuburile de pastă de dinți nu are nicio legătură cu calitatea produsului, ci sunt rezultatele producției în şine. Concret, semnele respective sunt făcute de o masinărie folosită în industria de ambalare, pentru a evidenția locul unde trebuie tăiate și îndoite tuburile.
   
Mai mult, astfel de dreptunghiuri colorate pot fi văzute și pe ambalajele altor produse. Ipoteza că cele cu semn negru ar fi toxice, iar cele cu verde ar fi naturale a pornit de la o simplă postare pe Facebook.  
  
Semnele rectangulare colorate sunt folosite de către masinăriile moderne folosite din industria de ambalare. Ele le spun masinăriilor unde să tăie și să îndoaie tuburile sau indică ce culori trebuie folosite pentru mesajele imprimate de pe ele. Culoarea semnelor rectangulare va fi intalnită cu sigurantă și în alte locuri pe suprafața tuburile de pastă de dinți. Multe produse au tipul acesta de semne, nu doar tuburile de pastă de dinți, insă unele cazuri ele nu sunt atât de vizibile. 
 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?