Trei semne demonstrate științific care pot prezice divorțul

12 Martie 2018

Fiecare relație este diferită. Cu toate acestea, există câteva semne care, spun psihologii, în cazul multor căsnicii ar putea prezice un divorț.

Căsătoria în adolescență sau după vârsta de 32 de ani

Cercetările sugerează că un cuplu care se căsătorește în adolescență sau după vârsta de 30 de ani prezintă un risc mai mare de divorț decât cuplurile care spun ”Da!” la 20 de ani și la începutul anilor 30. Riscul este deosebit de ridicat pentru cuplurile adolescente.

Un soț care nu lucrează cu normă întreagă

Un studiu Harvard din 2016, publicat în revista ”American Sociological Review”, sugerează că în acest caz nu este vorba despre banii câștigați, ci mai degrabă despre diviziunea muncii.

Comportamentul superior

John Gottman, psiholog la Universitatea din Washington și fondatorul Institutului Gottman, numește anumite comportamente de relație ca periculoase pentru mariaj. Acestea sunt - considerarea partenerului ca inferior ție, transformarea certurilor în reproșuri la adresa caracterului partenerului tău, a face pe victima în situații dificile, a bloca o conversaţie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?