Semne care anunţă diabetul

25 Februarie 2014
Simptomele care anunţă diabetul
Simptomele care anunţă diabetul

Aceste semne ar trebui să te trimită la medic, care va vedea dacă este nevoie de mai multe investigaţii. Însă, mai ales la tineri, diabetul are o evoluţie tăcută. Pentru a preveni complicaţiile grave, adeseori ireversibile, este bine să se facă analize anuale care să cuprindă şi testarea glicemiei.

Din ce în ce mai mulţi oameni suferă de diabet. Fie că se moşteneşte, fie că este cauzat de alimentaţia necorespunzătoare, boala trebuie depistată la timp pentru prevenirea complicaţiilor.

Diabetul zaharat este cauzat de valorile crescute ale glucozei în sânge. Este o boală autoimună, caracterizată prin distrugerea pancreasului endocrin de către anticorpii dirijaţi contra celulelor care secretă insulină.Semnele care ar trebui să te trimită la medic sunt:

- oboseală, apatie

- apetit crescut

- scăderea în greutate

- urinările dese

- setea excesivă (nevoia de a bea cinci-şase litri de lichide pe zi)

- tulburările de vedere

- răni care nu se vindecă sau se vindecă foarte greu

- apariţia de infecţii ale pielii, gingiilor şi mucoaselor

- infecţii urinare care se vindecă greu

- respiraţie cu miros de acetonă

- piele uscată, cu senzaţie de mâncărime

- pierderea sensibilităţii la nivelul extremităţii (picioare)

Diabetul evoluează rapid la de la deshidratare la comă diabetică. Riscul de a deveni diabetic este crescut atunci când un membru al familiei suferă de această boală.

Tipurile de diabet

Diabetul de tip I este numit şi diabet juvenil. Este cea mai frecventă formă întâlnită la copii, dar poate apărea şi la adulţi. Acest tip de diabet zaharat este insulino-dependent: bolnavul trebuie să-şi monitorizeze permanent glicemia şi să-şi facă zilnic injecţii cu insulină.

Continuare pe clicksanatate.roSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?