Semnal de alarmă: Nu intră bani noi în economie

16 Iulie 2018

România, pe ultimele locuri în Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte ponderea investiţiilor străine în PIB, de numai 39%.

Economia locală se bazează pe profitul reinvestit al companiilor deja existente pe piaţă şi duce lipsă de capital nou, a spus Dumitru Pîrvu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Statistice a BNR, în cadrul unei conferinţei ZF.

„Societăţile care au investit în România au continuat să reinvestească profituri totale de peste 1 miliard de euro. Ne bazăm pe profit reinvestit. Nu intră încă destul capital nou în economie. Soldul total al investiţiilor cu capital străin în economie se ridică la 74 miliarde de euro", a arătat Dumitru Pîrvu.

Statisticile arată că ponderea investiţiilor străine directe în PIB o aruncă pe România la coada clasamentului în regiune, cu un raport ISD/PIB de numai 39%, singurele ţări cu ponderi mai scăzute fiind Lituania cu 35% şi Slovenia cu 31%, într-un clasament condus de departe de Estonia cu 84%, potrivit datelor Eurostat citate de BNR.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?