SEISM 2018 Cât de pregătită este România pentru un cutremur catastrofal

15 Octombrie 2018

SEISM 2018 este exercițiul prin care autoritățile au declanșat, pe 13 octombrie, o simulare de cutremur în România. 

SEISM 2018 este cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

SEISM 2018 se desfășoară pe durata a cinci zile și vizează mai multe orașe din țară, pleacând de la premisa că Bucureștiul este afectat în cea mai mare măsură de un cutremur de 7,5 pe Richter, care se produce în zona seismică Vrancea.

SEISM 2018 Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară s-au deplasat spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

SEISM 2018 Scenariul a presupus întreruperea temporară a căilor de comunicație, dar nu și a alimentării cu energie electrică și gaze, lucru care se poate întâmpla în cazul unui seism real de o asemenea magnitudine.VEZI ÎN GALERIA FOTO cum încearcă autoritățile să facă față unui cutremur catastrofal!

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?