Șeful Agerpres a fost dat afară fără să fie anunțat. Atac dur la Liviu Dragnea

29 Octombrie 2018
Seful Agerpres, demis
Seful Agerpres, demis

Directorul general al Agerpres a fost demis de la șefia agenției de presă a statului fără să fie anunțat în prealabil. Alexandru Giboi a aflat de la prieteni despre ordinul de numire a unui alt director și îl acuză dur pe Dragnea de încălcarea unei promisiuni, după ce acesta și-a dat OK-ul într-o discuție privată.

Alexandru Giboi a scris pe pagina sa de Facebook, luni seara, că nu a știut nimic de înlocuirea de la șefia Agerpres, anunțată azi.

"Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial", scrie Alexandru Giboi care poveștește că l-a anunțat pe Liviu Dragnea că intenționa să demisioneze în decembrie după momentul de sărbătorire a Centenarului.

"Răspunsul d-lui Dragnea la rugămintea mea a fost "OK". Urmarea neașteptată și incorectă a rugăminții mele și a răspunsului dânsului pe care l-am primit atunci am aflat-o astăzi, (repet) din presă", acuză Alexandru Giboi.

Guvernul a propus-o pe Claudia Victoria Nicolae ca înlocuitor al lui Alexandru Giboi ca director al agenției de presă Agerpres. Claudia Nicolae a fost director general adjunct al Agerpres până în 2017, iar de atunci este consilier al ministrului de Interne, Carmen Dan.

"Astăzi am aflat de la 2 prieteni din mass-media, cărora le mulțumesc pe această cale (nu lucrează la AGERPRES), că am fost demis de la conducerea Agenției Naționale de Presă, prin numirea unei alte persoane în funcția de director general. Având în vedere complexitatea situației, mă văd nevoit să fac o serie de precizări publice. Astfel:

1. Nu am știut că voi fi înlocuit. Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial.

2. L-am anunțat pe dl Liviu Dragnea, în data de 16 octombrie, că voi demisiona de la conducerea Agenției la începutul lunii decembrie. Am considerat că este corect să îl anunț asta, eu fiind interimar la conducerea Agenției din martie 2018. De ce în decembrie? Pentru că mi-am dorit să fiu în Agenție de 1 Decembrie, Ziua Națională cea mai importantă din ultimii 100 de ani, după toată munca depusă pentru a sărbători într-adevar Centenarul Marii Uniri prin proiectele AGERPRES.

3. Răspunsul d-lui Dragnea la rugămintea mea a fost "OK". Urmarea neașteptată și incorectă a rugăminții mele și a răspunsului dânsului pe care l-am primit atunci am aflat-o astăzi, (repet) din presă.

4. Tot pe 16 octombrie a.c., i-am transmis d-lui Liviu Dragnea, la cererea formulată de dânsul printr-un coleg de-ai săi, un Raport de Activitate neoficial, pe care îl atașez acestei postări. Multe lucruri puteau fi făcute mai bine în acești ani, dar scopul meu principal a fost creșterea Agenției, și am lucrat neîncetat având asta în minte. Sunt sigur că încălcarea unui cuvânt scris nu a venit în urma acestui raport.

5. Părăsesc Agenția cu fruntea sus, așa cum am și muncit pentru statul român în toți acești ani.

6. Începând cu data de 21 septembrie 2018, sunt secretar general al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA). EANA este alcătuită din 32 de agenții de presă naționale și internaționale, cu un public combinat estimat la peste 750 de milioane de oameni, desfășurat la nivel național (32 de țări), european și internațional. Acesta este, de fapt, motivul pentru care urma să părăsesc oricum AGERPRES. Nu sunt colecționar de funcții, și nu sunt nici genul de angajat care să "jongleze" cu două locuri de muncă. Prefer să mă ocup bine de unul singur.

7. La mulțumesc colegilor mei din AGERPRES alături de care am evoluat în acești ani. Am folosit mai devreme termenul "angajat", pentru că eu asta consider că am fost în toți acești ani - angajatul românilor, pentru că am fost plătit din banii lor, și am folosit banii lor pentru evoluția AGERPRES", a scris Alexandru Giboi pe pagina sa de Facebook.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cititor
31 Oct 13:41
Agerpres nu este un selfie, domnule Giboi!
Publicat în 17 octombrie 2017 de Dan Tomozei

"Mai aveți un an de mandat, poate îl veți încheia la termen sau nu. Obiectiv, după acțiunile din ultima perioadă, un gest de onoare ar însemna să demisionați de urgență. Dar nu văd unde ați putea identifica o astfel de sursă de demnitate.

Nenorocirea care vă marchează mandatul în ultima perioadă, mai precis ultimul an, este că ați devenit un instrument politic împotriva celor care vă asigură finanțarea: Guvernul și Parlamentul României (în actuala configurație majoritară). Veți părăsi rușinos funcția onorantă din fruntea Agerpres, în ciuda premiilor și distincțiilor primite nicidecum pe persoană fizică, ci exact pentru că ocupați o funcție de înaltă demnitate publică.
...
În schimb, dumneavoastră, domnule Giboi, nu sunteți decât o altă rușine a generației care crede că are automat dreptate folosind #haștag."
Răspunde
0 0
Gheorghe@gmail.com
29 Oct 22:10
Pai mai giboi, tu asteptai corectitudine de la un taranoi mirlan si hot ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?