Şedinţă de guvern şchiop, în duplex cu Guvernul Moldovei

22 Noiembrie 2018

Azi a avut loc prima şedinţă de guvern în noua formulă după remanierea eşuată parţial. Începând cu ora 11,50, Executivul de la Bucureşti s-a reunit cu guvernul de la Chişinău.

Premierul Viorica Dancilă a organizat joi la Bucuresti o şedinţă comună de guvern cu Executivul din Republica Moldova.

Dăncilă a condus şedinţa, "cu participarea prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, şi a miniştrilor de resort din domeniile de interes comun". Este prima şedinţă de guvern în noua formulă dupa remaniere.

Potrivit programului transmis de Executivul român, de la ora 11.15, Viorica Dăncilă l-a întâmpinat pe prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, la Palatul Victoria. La ora 11.20, cei doi au avut o întrevedere tête-à-tête.

Şedinţa propriu-zisă a delegaţiilor, din care vor face parte şi miniştri de resort din domeniile de interes comun, a început la ora 11.50, urmând ca de la ora 13.15 cei doi oficiali să participe la ceremonia de semnare a unor documente/acorduri bilaterale.La ora 13.30, Dăncilă şi Filip vor face o fotografie de familie, iar de la 13.40, cei doi vor susţine declaraţii comune de presă.

Începând cu ora 14.00, premierul Viorica Dăncilă va oferi un dejun de lucru în onoarea omologului său din Republica Moldova, Pavel Filip.

De-a lungul evenimentelor de joi prim-ministrul Dăncilă şi omologul din Republica Moldova, Pavel Filip "vor aborda stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementării proiectelor de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova şi explorarea opţiunilor pentru noi proiecte de cooperare", conform unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

Reuniunea de joi are loc şi în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcţia avansării parcursului european şi implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE, potrivit Mediafax.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Rusu
22 Nov 13:26
Guvernul Dănilă e mult mai bun decat guvernul de hoti a lui Boc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?