Premierul Tudose, avertisment către ministrul Transporturilor: "O să avem nişte vizite pe şantiere"

1 Noiembrie 2017
Mihai Tudose
Mihai Tudose

Premierul Tudose a fost iar ferm în şedinţa de Guvern. Astfel, i-a transmis lui Felix Stroe, ministrul Transporturilor, va merge în controale pe şantiere, fără să anunţe. Tudose a avut un avertisment şi pentru Tudorel Toader: i-a transmis să închidă subiectul cu aglomeraţia din penitenciare, "întrucât ne pasc penalităţi".

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, că experţi ai ministerului şi ai Băncii Mondiale se află pe traseul autostrăzii Ploieşti-Braşov pentru a identifica ”punctele nevralgice” care trebuie luate în considerare la elaborarea foii de parcurs.

Felix Stroe a precizat că, după întâlnirea de marţi a premierului Mihai Tudose cu o delegaţie a Băncii Mondiale, discuţiile au continuat între experţii BM şi miniştrii Transporturilor şi Fondurilor Europene pentru a detalia implicarea Băncii Mondiale în construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov. Primul pas a fost trimiterea unei echipe comune pe teren.

”În momentul de faţă, echipa tehnică de la minister este pe traseu, vizionează punctele nevralgice de pe autostrada Bucureşti-Braşov, împreună cu echipa tehnică de la Banca Mondială (...) După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată şi vă rog respectuos, dacă ne blocăm pe undeva, să-mi permiteţi să vă informăm imediat”, i-a spus ministrul Transporturilor premierului Tudose. ”Am credinţa că vom face repede această autostradă, este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială”, a adăugat Stroe.

Mihai Tudose i-a cerut ministrului să continue vizitele şi pe alte şantiere de infrastructură, lucru pe care intenţionează să-l facă şi premierul.”Poate mai mergem şi pe celelalte autostrăzi. Vreau să vă anunţ că, începând de astăzi, o să avem nişte vizite pe şantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde”, i-a spus Tudose lui Stroe.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia financiară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Totodată, Tudorel Toader a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că două foste unități militare vor transferate la Ministerul Justiției pentru a fi transformate într-un penitenciar cu regim semideschis.

„Domnule prim ministru, în vederea îndeplinirii cerințelor hotărârii pilot a CEDO este propunerea de preluare a două unități militare de pe raza localității Unguriu, județul Buzău, unități militare aflate în administrarea MApN. Este o suprafață de teren foarte generoasă. Are clădiri care sunt solide pentru a fi folosite de ANP și acolo avem în vederea construcția unui nou penitenciar. Un penitenciar modern, la standarde europene, care împreună cu penitenciarul de la Berceni, unde s-a dat drumul la studiul de fezabilitate, să asigurăm capacitatea de cazare la cei 4 metri per deținut așa cum ne obligă convenția europeană, cum ne obligă jurisprundența CEDO”, a spus Tudorel Toader.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?