Se spală haine după Bobotează? Află ce spun preoţii: E mare păcat!

8 Ianuarie 2018
Se spală haine după Bobotează?
Se spală haine după Bobotează?

Multă lume se întreabă dacă este păcat să spele haine după Bobotează. Aşadar, este sau nu păcat să speli după această mare sărbătoare. Realitatea.net vă oferă răspunsul la această întrebare.

Preoţii că după Bobotează nu se spală rufe murdare până la odovania sărbătorii, dar se permite dacă e neaprat nevoie să fie spălaţi bebeluşii şi hăinuţele lor.

Odovania praznicului Botezului Domnului are loc pe 14 ianuarie 2018, deci preoţii spun că este păcat să spălăm până duminică. 

Perioada de după sărbătoare are rolul de a păstra interesul pentru cele ce au fost praznuite și de a ne ajută să vedem însemnătatea sărbătorii dăinuind în viața noastră.

La încheierea perioadei de după sărbătoarese prăznuiește odovania praznicului. Termenul odovanie (otdania) este din limba slavonă și înseamnă "sfârșit", "dezlegare" sau "încheiere" a sărbătorii, un fel de concluzie. În limba greacă se folosește cu același sens, de încheiere a sărbătorii, termenul apodosis.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai
03 Jan 09:59
—In ajunul Bobotezei se pot spala rufe? Se poate face baie? Dar dupa Boboteaza? Cate zile tine sarbatoarea Bobotezei?

Nicaieri in sfintele canoane nu se interzice sa spalam rufe sau sa facem baie atat inainte de Boboteaza, cat si dupa sarbatoarea Bobotezei. Aceasta sarbatoare tine o zi, pe 6 ianuarie. Agheasma Mare se ia in ziua de Boboteaza si 8 zile dupa aceasta, ultima zi fiind cea in dreptul careia scrie pe calendar „Odovania praznicului Botezului Domnului”. Este bine (dar nu obligatoriu) sa ajunam in ziua de 5 ianuarie (daca nu cade sambata sau duminica).
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?