Încă două comisii de anchetă, la vot final: Legile Siguranţei Naţionale şi Cod Adminsitrativ

17 Aprilie 2018

Parlamentul mai înfiinţează două comisii speciale: de data aceasta pentru Legile Siguranţei Naţionale, dar şi pentru Codul Administrativ.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au dat undă verde pentru înființarea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale. Această Comisie a fost anunțată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și va fi condusă de Claudiu Manda și Gabriel Vlase.

”Am vorbit despre un proiect de modificare a legilsaţiei privind securitatea naţională. (...) Sperăm să obţinem şi acceptul ”ALDE să înfiinţăm o comisie specială, săptămâna viitoare, miercuri, pentru a porni procesul privind legislaţia securităţii naţionale, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa la finalul lunii martie că va fi înfiinţată o comisie specială pentru modificarea a 15 legi privind securitatea naţională, precizând că nu şi-au propus încă un termen limită până la care să fie finalizat proiectul de modificare. De asemenea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirma că înfiinţarea unei comisii pentru modificarea legislaţiei privind securitatea naţională este utilă, deoarece unele legi din domeniu sunt din anii ’90 şi „trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România trebuie să facă faţă”.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează cred că de la începutul anilor '90 şi ele trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din UE şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.Cu privire la Codul administrativ, Liviu Dragnea a anunţat, luni, că în perioada următoare va avea loc o întâlnire cu oameni din conducerea partidului, miniştri şi reprezentanţi din administraţia locală pentru a finaliza Codul administrativ şi Codul finanţelor publice. Dragnea a spus că vor fi discuţii şi cu celelalte partide politice.

„Am hotărât ca în această săptămână, într-o zi pe care o vom comunica cel mai târziu mâine, vom organiza o întâlnire la nivelul conducerii partidului, împreună cu primul ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu ministrul de Finanţe, cu colegii noştri din administraţia locală, cu colegii notri din comisiile de specialitate, pentru a finaliza punctul de vedere al PSD pe două acte normative aşteptate - Codul administrativ şi Codul finanţelor publice locale, urmând ca ulterior, după ce PSD are un punct de vedere conturat să avem o discuţie în coaliţie cu colegii noştri de la ALDE care probabil că în paralel şi dumnealor îşi vor finaliza punctul de vedere”, a explicat Liviu Dragnea.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?