Şcoli închise. Unde nu se fac cursuri joi şi vineri

17 Ianuarie 2019
Şcoli închise. Unde nu se fac cursuri joi şi vineri
Şcoli închise. Unde nu se fac cursuri joi şi vineri

Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat, că în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare din 49 de unități de învățământ preuniversitar din județele Cluj (2) și Maramureș (47) vor fi suspendate integral în zilele de 17 și 18 ianuarie 2019.

Cursurile în sistemul de învățământ din municipiul Baia Mare se suspendă. Astfel, atât joi cât și vineri, elevii care frecventează cursurile la unitățile de învățământ din Baia Mare vor sta acasă.

Alte zece unități de învățământ din județ vor mai fi închise mâine.Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare a aprobat că în zilele de joi, 17 ianuarie și vineri, 18 ianuarie, se vor suspenda cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare, respectiv grădinițe, școli, licee și colegii. Această hotărâre a fost validată în cursul zilei de astăzi, de plenul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții. În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție de către autoritatea locală utilaje, respectiv personal specializat pentru a se mări eficiența acestei acțiuni.

De asemenea, trotuarele și străzile de acces spre unitățile de învățământ vor fi deszăpezite de către societățile care au contract de salubrizare – deszăpezire cu Municipiul Baia Mare. Totodată, se vor ridica și transporta cantitățile mari de zăpadă care îngreunează accesul copiilor și tinerilor băimăreni spre unitățile de învățământ.Potrivit Inspectoratului Școlar al județului Maramureș, alte zece unități de învățământ vor fi închise mâine: Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Baia Sprie, Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic, Liceul ”Grigore Moisil” Târgu Lăpuș și școlile din Ardusat, Băiuț, Băsești, Coaș, Coltău, Groși, structura Aspra din Vima Mică. 

Sursa: realitateademaramures.net

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?