Permisul, o luptă grea. Doi din trei candidați pică sala

19 Ianuarie 2019
Permisul, o luptă grea. Doi din trei candidați pică sala
Permisul, o luptă grea. Doi din trei candidați pică sala

Este dezastru la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere! Doi din trei candidați pică examenul de sală. În ultimii doi ani, tot mai puțini au reușit să treacă de partea teoretică a examenului din prima încercare.

Dacă în 2017, aproape jumătate dintre candidați promovau proba teoretică, azi situaţia s-a înrăutăţit. Doar o treime dintre cei care se prezintă la examen îl și promovează.

"Se constată în utltima perioadă un dezineteres al celor care vor să intre în posesia unui permis de conducere. Sunt instructor de 28 de ani", spune Aurel Moraru, instructor auto.La finalul cursurilor teoretice, fiecare elev primește un aviz pentru a putea ieși pe sosea, la cursurile practice. Deci pregatire există în școlile de șoferi, chiar și examene identice cu cele de la poliție. Mai departe, totul stă în voința elevului.

Reprezentanții Direcției pentru Permise trag un semnal de alarmă.

"Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane trec de proba teoretică. Candidații nu reușesc să treacă de 22 de întrebări", spune purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Rodica Popescu.

La proba practică sunt alte probleme. Din cauza traficului infernal din Bucureşti, candidaţii dau examenul mai mult stând la semafor.

În cazul în care şi infrastuctura o va permite, Direcţia pentru Permise ar vrea ca proba de traseu să se desfășoare și pe șoseaua ocolitoare a Capitalei.Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
VASILE
19 Jan 12:37
Sunte-ti penibili. Daca procentul este mai mare din punctul vostru de vedere examenele sunt trucate sau cu itemi foarte simpli. Daca procentul este mic vinovata este scoala ca nu i-a pregatit.De de nu vreti sa intelegeti ca asta este realitaea? Sau asa va spun patronii , sa exagerati tot timpul.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?