Schwarzenegger are de ales între eliberarea a 40.000 de deţinuţi şi concedierea a 51.000 de profesori

12 Mai 2009
Foto: askmen.com
Foto: askmen.com
Deficitul bugetar al Californiei a crescut atât de mult încât guvernatorul statului, Arnold Schwarzenegger, ar putea fi nevoit să elibereze 40.000 de deţinuţi sau să concedieze 51.000 de profesori, dacă nu vor fi acceptate trei măsuri de echilibrare a bugetului, scrie Bloomberg.
Deficitul bugetar al statului ar putea creşte la 15 miliarde dolari până în iunie 2010, a declarat luni Schwarzenegger. Dacă electoratul refuză planurile de vânzare de obligaţiuni, garantate din profiturile loteriei şi colectarea taxelor pe tutun, şi de la cei cu venituri ridicate, care intră deja în programe speciale, atunci deficitul ar putea creşte cu încă 6 miliarde dolari.

În urmă cu trei luni, autorităţile de reglementare au aprobat măsuri de reducere a cheltuielilor şi creşteri ale taxelor pentru temperarea unui deficit record de 42 miliarde dolari. De atunci, veniturile din taxe au scăzut în continuare, o dată cu încetinirea creşterii economice.Schwarzenegger a declarat luni că, în cazul în care măsurile pentru relansarea economiei dau greş, o alternativă ar fi eliberarea a 40.000 de deţinuţi care au fost încarceraţi pentru alte infracţiuni decât violenţă sau agresiuni sexuale, concedierea a 51.000 de profesori sau 90.000 de oameni de serviciu, bucătari şi şoferi de autobuz, închiderea şcolilor publice pentru 18 zile sau creşterea numărului elevilor dintr-o clasă cu 17%.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?