SCHIMBARE MAJORĂ pentru proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Amenzile, URIAŞE

22 August 2016
SCHIMBARE MAJORĂ pentru proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Amenzile, URIAŞE
SCHIMBARE MAJORĂ pentru proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Amenzile, URIAŞE

Tragedia din clubul Colectiv continuă să producă efecte la aproape un an de când a avut loc. Urmare a nefericitei întâmplări, Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obligă proprietarii de apartamente cu termopane să...

Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obligă proprietarii de apartamente cu termopane să-și monteze senzori de gaze.

Ordinul ANRE reactivează o lege care nu a fost pusă în aplicare până acum, iar nerespectarea acestei obligativități atrage după sine debranșarea de la sistemul de gaze.

Ce prevede legea

În fapt, vor fi obligați să respecte această lege proprietarii acelor locuințe unde există cel puțin un aragaz, iar încăperea în care se află aragazul are montate geamuri securizate tip termopan sau geamuri obișnuite cu grosime mai mare de 4 mm.

Amenzile pentru nerespectarea acestui ordin sunt cuprinse între 2000 și 4000 de lei. Iar veștile proaste continuă. Cei de bună credință care își vor monta senzorii pot fi victime colaterale în cazul în care vecinii lor refuză să și-i monteze. Și asta pentru că, în lipsa contoarelor individuale de gaze, debranșarea de la sistemul de gaze se va face pentru tot imobilul. Verificările au început deja.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!

Cum funcționează senzorul de gaze

Senzorul de gaze se montează în încăperea unde se află aragazul. În momentul în care sunt scăpări de gaze, senzorul se activează și scoate un zgomot puternic, în timp ce trimite comanda unui electroventil (robinet de închidere) instalat pe țeava de gaze să oprească gazul.

Odată ce gazele au fost evacuate din încăpere, consumatorul poate reporni foarte ușor electroventilul, acționând un buton aflat pe contor.

Detectoarele de gaze nu au costuri ridicate (maximum 100 de lei), însă instalarea lor poate ajunge la 300 de lei. Durata lor de viață este de 5-7 ani, după această perioadă ele trebuind să fie înlocuite.

Revizia instalației de gaze, obligatorie la 2 ani

Consumatorii trebuie să mai știe că verificarea instalației de gaze trebuie făcută la cel mult 2 ani. Revizia poate fi efectuată de orice firmă autorizată de ANRE și este contra cost, scrie avantaje.ro.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Arhanghel George
26 Aug 12:38
Ce treaba are fereastra din termopan cu detectorul de gaze. Poate avea fereste din platina, care e problema? O sa imi pun decetor de gaz.
Răspunde
0 -2
ilidia
24 Aug 11:50
Abea acum v-ati trezit? Am gaz metan instalat de ani buni penru aragaz si centrala termica. Si tot de atunci senzorii de gaz si o aerisire permanenta obligatorie...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?