SCANDALOS! Horea, Cloșca, Crișan și Avram Iancu făcuți CRIMINALI DE RĂZBOI

14 Septembrie 2014

Marta Lukacs este o afaceristă din satul Colțești, cu afaceri de milioane de euro. După ce a făcut avere dintr-o fabrică de lapte, Marta Lukacs a investit și în turism. Cu bani de la SPARD, a construit o pensiune, botezată ”Conacul Secuiesc”.

Pentru a atrage turiști, ori din simpatii pentru anumite mișcări șovine, Marta Lukacs s-a pus să rescrie istoria satului. Prezentând distorsionat evenimentele care au marcat existența localității.

Pe siteul Conacului Secuiesc, turiștii pot afla că 1 noiembrie 1784, răsculații lui Horea, Cloşca şi Crişan devastează satul, ard bisericile și îl spânzură pe preotul reforma Farczadi. Și că în 30 iulie 1849, trupele lui Avram Iancu omoară cei 7 soli de pace ai satului, atacă, jefuiesc şi dau foc satului în urma căruia bisericile şi casele sunt arse din temelii.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

12 -4
jozsi
14 Sep 21:16
Astfel de extremisti trebuie pedepsiti acolo unde ii doare mai tare...in afaceri. Nu mai vizitati Conacul Secuiesc si nu mai cumparati nici un fel de produse lactate ale firmei Torockoi, firma care apartine acestei extremiste.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
22 -9
adevar nedigerabil
14 Sep 12:17
Sub asuprirea austriaca in sec. iluminismului cu Maria Terezia imparateasa cea care impreuna cu fiul ei Iosif al IIlea crescusera nr. zilelor de claca la 3 pe saptamana(in tarile ortodoxe era de 12 zile pe an) ,plus zeciuala,plus munca cu atelaje,plus taxe(anglo-saxonii sunt experti in taxe multe)plus actiunea UJMAGHIARS de maghiarizare fortata a tiganilor,plus rapirea credintei ortodoxe a romanilor si fortarea la trecerea la greco-catolicism. Toate astea le suportau iobagii romani,unguri si sasi(poate stimata doamna ajunsa grof vrea din nou claca la conacul ei)si au ajuns atunci la 1784 sa nu mai suporte si au omorat si ars bogatani lacomi ,furaciosi ,scarbosi ca si cei de acum.Fereste-te doamna ca s-ar putea sa vina vijelia si pe la 2014-2015!
Răspunde
21 -8
Si conacul madamei e ignifug ?
14 Sep 12:12
Romanii e de vina. Ca inghit toate porcariile.
Răspunde
19 -6
Si conacul madamei e ignifug ?
14 Sep 12:12
Romanii e de vina. Ca inghit toate porcariile.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
17 -5
Nu-i
14 Sep 14:33
7 Citeste tot articolul sa vezi ca n-a fost chiar asa. Da s-au comis abuzuri si multe momente urate in timpul rascoaleidin 1864 da' nau avut nici o treaba cu popii reformati de la tara.
Iar in ceea ce-l priveste pe Avram Iancu e chiar absurd. Omul stia bine ce face. Incerca sa-i castige pe maghiari nu sa-i oripilize prin actiuni gratuite ca uciderea unor soli. Singurul caz in care armata lui a scapat de sub cotrol a fost la asediul Aiudului, unde se pare ca Balint a pierdut controlul asupra oamenilor pe care ii avea in subordine. Si atunci Iancu i-a alungat din sanul armatei sale pe faptasi
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?