Scandal la Parlament. PSD a pus mitraliera pe inițiativa ”Fără Penali” a USR

6 Februarie 2019
PSD pune mitraliera pe USR, cu initiativa "Fără penali"
PSD pune mitraliera pe USR, cu initiativa "Fără penali"
PSD pune mitraliera pe USR, cu initiativa "Fără penali"

PSD depune plângere penală pentru "falsurile din semnături" din campania ”Fără Penali în funcții publice” - demersul va bloca procedura din Parlament până la soluționarea speței. USR acuză PSD și ALDE de o nouă încercare de blocare a inițiativei de revizuirea a Constituției ”Fără Penali în funcții publice” prin sesizarea Parchetului General pentru a evalua autenticitatea celor un milion de semnături de susținere. Și Raluca Turcan, liderilor deputaților PNL a criticat atacul pesediștilor împotriva inițiativei USR.

”Condamnatul penal Cătălin Rădulescu, noul chestor al PSD din Camera Deputaților, și autorul OUG 13, Florin Iordache, au încercat în Biroul Permanent să blocheze trimiterea inițiativei Fără Penali la CCR. Cei doi au invocat în BP că Secretariatul general a sesizat neconcordanțe în liste, deși nu intră în atribuțiile SG-ului Camerei Deputaților să verifice autenticitatea semnăturilor. Acesta este treaba primarilor, care deja au atestat dosarele”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

“Este revoltător că această inițiativă semnată de peste 1 milion de români a fost deja blocată de peste 100 de zile de Liviu Dragnea în Camera Deputaților sub pretextul fotocopierii dosarelor cu semnături, iar PSD refuză în continuare să ia în considerare cele un milion de semnături ale românilor care nu mai vor penali la conducerea țării”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Potrivit comunicatului USR, inițiativa ”Fără Penali va ajunge la Curtea Constituțională, care are la dispoziție 60 de zile calendaristice să se pronunțe cu privire la constituționalitatea articolului pe care USR vrea să îl introducă în Constituție.

“Judecătorii CCR nu au motive de respingere a articolului, dar știm cu toții că este un articol cu o încărcătură politică mare, iar CCR a avut multe decizii controversate de când este condusă de un fost parlamentar PSD – Valer Dorneanu. Acesta este unul din motivele pentru care USR va iniția o reformă a Curții Constituționale, pentru depolitizarea unei instituții de bază a democrației, care din păcate și-a abandonat misiunea pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de închisoare”, a subliniat președintele USR Dan Barna.”Fără Penali este prioritatea zero pentru USR în această sesiune. Vom duce lupta până la capăt și o vom câștiga”, se încheie comunicatul.

PNL: Toate obsesiile personale ale lui Dragnea sunt transferate în decizii ale Camerei Deputaţilor

Liderilor deputaților PNL Raluca Turcan a criticat decizia Biroului permanent de sesizare a Parchetului în cazul iniţiativei "Fără penali în funcţii publice", deputatul PNL subliniind că "iniţiativele cetăţeneşti sunt răstălmăcite şi întoarse împotriva celor care le-au semnat" pentru a se pune o presiune uriaşă pe Justiţie.

"Astăzi, în Biroul de conducere al Camerei Deputaţilor s-au întâmplat câteva lucruri de o gravitate extremă. În primul rând s-a decis, fără vot, ca liderii de grup ai tuturor partidelor să nu mai poată să vorbească, să intervină, să susţină punctele de vedere în Biroul de conducere al Camerei Deputaţilor. Evident, regulă sau conduită care nu există în Biroul permanent de la Senat. De asemenea, s-a propus modificarea Regulamentului în sensul în care liderii de grup să nu mai poată nici măcar participa la şedinţele de conducere ale Camerei Deputaţilor. Aceste demersuri abuzive arată o teamă extraordinară faţă de ceea ce pot să susţină liderii partidelor de Opoziţie în biroul de conducere al Camerei Deputaţilor şi arată, de asemenea, că această instituţie de conducere a fost confiscată pur şi simplu pe persoană fizică de Liviu Dragnea şi toate obsesiile personale ale lui Liviu Dragnea sunt transferate în decizii ale conducerii Camerei Deputaţilor, un lucru fără precedent, un lucru care dăunează pe termen lung democraţiei româneşti", a declarat Turcan, la Parlament.

Ea a adăugat că actuala structură de conducere a Camerei Deputaţilor a fost votată prin fals.

Deputatul "mitralieră", o nouă rafală: "Penalii strigă penalii"

Social-democratul Cătălin Rădulescu, chestor al Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri că peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" au fost descoperite ca fiind false de către Secretariatul General.

"În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei - patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav. Reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste. Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă", a afirmat Rădulescu, după şedinţa Bp al Camerei Deputaţilor, precizând că peste 500.000 de semnături au fost descoperite ca fiind false.

El a arătat că împotriva propunerii din Biroul permanent a votat reprezentantul USR, iar liberalii s-au abţinut de la vot.

"Penalii strigă penalii. Atât USR cât şi PNL au plângeri penale şi începerea urmăririi penale pe tot ce înseamnă finanţările ilegale, la cererea AEP, nu a partidelor. Aceste dosare sunt depuse de vreo câteva luni de zile, procurorii se pare că nu sunt interesaţi, atunci când AEP face plângere, să verifice rapid aceste plângeri. Iată că penalii care strigă (...) ar trebui să îşi dea demisia, pentru că, dacă dânşii sunt penali, aşa cum ne acuză pe noi, ar trebui să îşi dea demisiile dânşii. Există plângeri penale făcute de foarte mulţi primari din ţară, depuse la parchetele din zonele respective, dar şi la Parchetul General, privind suspiciunile de fraudare a listelor pe care aceşti colegi din USR le-au depus la Parlament. (...) Există mediatizarea convorbirilor unor membri marcanţi din USR care îşi spuneau cum să falsifice semnăturile şi câte semnături trebuie falsificate. Eu nu ştiu dacă Parchetul s-a autosesizat", a susţinut deputatul.

Social-democratul a declarat că între primarii care au făcut plângeri penale cu privire la semnăturile pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" se numără şi edilul Aradului, liberalul Gheorghe Falcă.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
UN OM
07 Feb 16:12
Bai Zdrentelor PSD-ALDE-UDMR-iste de ce SILUITI si BATJOCORITi VOINTA POPORULUI ROMAN? Voi Zdrentelor INCALCAT GRAV CONSTITUTIA ROMANIEI si mai sunteti la conducerea tarii?
CONSTITUŢIA ROMÂNIEI 1991 la Articolul 2 scrie negru pe alb asa:
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum.
(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

JOS CU MONSTRII DIN GUVERN!!!
AU DUS TARA IN INFERN!!!
ROMANIA TREZESTETE!!! ROMANIA UNESTETE!!!
Răspunde
0 0
Vlad
07 Feb 00:38
Daca apara si Kill Bil ceva ne-am dus naiba de mult.
Răspunde
0 0
cotoi
06 Feb 19:42
Mitraliera se va intoarce , cu lovitura , cu precizie , nu acum asteptam momentul , ca calasnicov , loveste bine .
Răspunde
0 0
nae
06 Feb 18:08
Hotii din PSD se fac ca au uitat ca au transmis primarilor ca sa mearga cineva dele primarie din casa in casa la cei care au semnat initiativa fara penali,sa-i intrebe pe cei care au semnat daca au semnat cu adevarat initiativa si da ca o sustin si i-au pus sa semneze din nou.Acesti penali fac tot ce pot ca sa amane aceasta punerea in practica a acestei initiative.Sa le fie rusine!
Răspunde
0 0
UN OM
06 Feb 18:07
Bai NESIMTITILOR din GRUPUL INFRACTIONAL ORGANIZAT PS dragnea, POPORUL ROMAN s-a saturat de voi,de toti PENALII, HOTII si CORUPTII din PARLAMENTUL TARII NOASTRE ROMANIA. Semnaturile acelea nu sunt FALSE ci sunt CAT SE POATE DE REALE asa ca DISPARETI ODATA din PARLAMENTUL TARII NOASTRE PENTRU TODEAUNA.
Răspunde
0 0
nae
06 Feb 17:52
Acesti banditi din PSD se fac ca au uitat ca au dispus tuturor primarilor ca sa mearga un delegat al primariei din casa in casa si sa intrebe pe fiecare semnatar al initiativei daca a semnat petitia si l-a pus sa semneze pe un tabel intocmit de primarie precum ca sustine ca a semnat petitia.Acesti hoti notorii fac orice ca sa amane modificarea constitutiei in sensul de a nu mai exista penali si hoti condamnati in functii publice.Hotii la puscarie.Huuuooooooo!
Răspunde
0 0
Stan
06 Feb 17:51
JOS PENALILOR TRADATORI JEFUITORI ILIESCIENI, DIN ROMANIA!
Răspunde
0 0
Stan
06 Feb 17:49
JOS CIUMA ROSIE COMUNISTA BOLSEVICA ILIESCIANA , DIN ROMANIA !
Răspunde
0 0
Stan
06 Feb 17:48
Scursurile penale ale Romaniei , iliescienii comunisti bolsevici, din nou ai supara adevarul...Tradatorilor jefuitori sfarsitjul va este aproape....
Răspunde
0 0
johnneil
06 Feb 17:45
Liberal de ani si ani de zile dar asta nu inseamna ca mi-e scarba cand o vad pe turcan raluca aparand pe ecranul televizorului. Nu se poate uita remarca ei devenita celebra cu Kill Bill-ul economiei romanesti (udrea elena). Mai bine ar sta ascunsa deoarece face un mare deserviciu peneleului.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?