Scandal în învățământ. La Evaluarea Națională elevii au primit alte subiecte

19 Martie 2019

Situație fără precedent în învățământul băcăuan după ce într-unul dintre centrele în care săptămâna trecută s-au desfăşurat probele de simulare a Evaluării Naţionale, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a ar fi primit, la testul de matematică, subiectele de anul trecut, şi nu pe cele de la actuala ediţie.

Cazul a fost adus în discuție astăzi de deputatul PNL de Bacău Tudoriţa Lungu, care a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău. Parlamentarul susţine, într-un comunicat de presă, că situaţia s-ar fi întâmplat la şcolile din comuna Răchitoasa. „Pe adresa cabinetului meu parlamentar, mi s-a semnalat faptul că în cadrul Simulării Evaluării Naţionale, la şcolile din comuna Răchitoasa, judeţul Bacău, elevii au primit la teza de matematică subiectele de la Evaluarea Naţională 2018, şi nu subiectele pe care restul elevilor din judeţ l-au avut de rezolvat. Pentru că situaţia prezentată este de o gravitate extremă, m-am adresat inspectorului general şcolar Florin Lazăr, căruia i-am cerut să analizeze situaţia reală din teren, să facă o anchetă în acest caz şi să-mi comunice, în cel mai scurt timp posibil, dacă sesizarea se confirmă. În caz afirmativ, va trebui să aflăm şi care sunt măsurile pe care pe care le va lua Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău”, spune, în comunicatul de presă, deputatul PNL Tudoriţa Lungu.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău spune că totul s-a întâmplat deoarece comisia de examinare de la Răchitoasa avea subiectele de anul trecut și nu a mai verificat că sunt cele de anul 2019. ISJ a decis în perioada următoare desfășurarea unei noi simulări cu subiecte de matematică având subiecte de anul acesta. La aceasta simulare vor participa cele doua clase de a VIII-a.

 

Realitateadebacau.net Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?