Scandal de proporții în Educație. PSD face epurare politică în universități

12 Aprilie 2018
PSD șochează din nou
PSD șochează din nou

Scandal de proporții în Educație și o gaură de milioane de euro pentru universităţile care au îndrăznit să supere reprezentanţii puterii! Sute de locuri bugetate la Masterat și Doctorat au fost șterse din dreptul instituţiilor de învăţământ.

Sute de locuri bugetate la Masterat și Doctorat au fost șterse din dreptul universităților mari de stat. Universităţile lovite de minister sunt acelea care nu l-au susţinut pe Valentin Popa ca şef la Educaţie.

Cele mai multe locuri le pierde Consorțiul Universitaria, cunoscut pentru criticile aduse politicilor PSD pe educație, dar și SNSPA.

Universitatea din București pierde şi ea 335 de la Master, ceea ce se traduce în pierderi de jumătate de milion de euro. Şi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca e pe minus, cu 200 de locuri mai puţin la Master.

În afară de maximum 10 universități care pierd locuri, celelalte 50 câștigă. Şi culmea, sunt chiar acelea ale căror rectori au semnat, la începutul anului, scrisoarea de susţinere a lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei.

Într-un comunicat trimis presei aseară, Ministerul Educației contraatacă și acuză unele universități de CITEZ ,,derapaje de la buna guvernanță".

Mai exact, este dat exemplul Universității București care ar fi înmatriculat studenți, masteranzi și doctoranzi doar pentru a încasa finanțarea corespunzătoare.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?