Săptămâna Mediului Tău a început cu defrişarea Parcului Brezoianu

1 Iunie 2009
Foto: washington.edu
Foto: washington.edu
A început Săptămâna Mediului Tău! În timp ce în Parcul Brezoianu din Capitală toţi copacii erau tăiaţi, în piaţa Constituţiei, ministrul Mediului le promitea sutelor de copii că îi va susţine pentru a avea mai mult spaţiu verde.

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Dacă în urmă cu câteva săptămâni primarul Oprescu spunea că toţi copacii din parcul Brezoianu vor fi transplantaţi în parcul Izvor, lucrurile nu s-au întâmplat chiar aşa. Luni după-amiază toţi copacii au fost tăiaţi.

În locul parcului urmează să fie construit Monumentul Holocaustului. Reprezentanţii primăriei Capitalei spun că toate condiţiile impuse de avizul de defrişare au fost respectate: "S-au plantat, în compensare, 124 de platani în Parcul Izvor; gardul viu a fost transplantat, o parte la scuarul din Şoseaua Viilor, iar cealaltă parte în faţa clădirii Ministerului de Interne. Trandafirii au fost replantaţi, o parte, în faţa clădirii Ministerului de Interne, iar altă parte la sera ADP sector 5.

În tot acest timp, câţiva kilometri mai departe, în piaţa Constituţiei, ministrul Mediului demara campania "Săptămâna Mediului Tău". Sute de copii au desenat simbolic, pe asfalt, un arbore uriaş.Un raport al Primăriei arată că fiecărui bucureştean îi revin aproape 17 metri de spaţiu verde. Adică de trei ori mai puţin decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?