Săptămână crucială în Marea Britanie. Brexit-ul, la un pas de amânare

11 Martie 2019
Theresa May
Theresa May

Noul acord cu UE obținut de premierul Theresa May va fi supus marți la vot în parlament. Dacă acordul va fi respins, așa cum este de așteptat, ieșirea Marii Britanii din UE, programată pentru finalul lui martie, ar putea fi amânată cu câteva luni. 

Premierul Theresa May și oficialii europeni nu ajunseseră la un acord pentru modificarea substanțială a acordului privind ieșirea Marii Britanii din UE, cu o zi înainte ca acest acord să fie supus votului parlamentarilor de la Londra.

Precedentul vot s-a sfârșit cu o înfrângere usturătoare pentru May, iar noul vot, programat să aibă loc marți, ar putea duce la același deznodământ.

Principala problemă rămâne granița dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

În vreme ce conservatorii radicali ar vrea să o împingă pe May către un Brexit fără acord, majoritatea parlamentarilor, dar și oameni de afaceri și cetățeni obișnuiți avertizează că un asemenea scenariu nu ar fi benefic pentru Marea Britanie.Cel mai probabil scenariu, în cazul în care acordul cu UE va fi respins este cel al amânării Brexit-ului. Amânarea ar trebui la rândul ei să primească acordul parlamentarilor britanici și pe cel al UE.

Surse politice din Cabinetul de la Londra au precizat că Brexit-ul ar putea fi amânat până cel târziu în luna iunie.

E neclar însă dacă premierul Theresa May va obține, până atunci, un nou acord cu UE.

 

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?