Salariul minim s-ar putea majora, din noiembrie. Schimbare radicală în 2019

22 Octombrie 2018
Salarii mai mari în iunie
Salarii mai mari în iunie

Majorarea salariului minim în noiembrie este paravan pentru înghețarea din 2019, sunt de părere specialiștii. În replică, oficialii spun că înghețarea salariilor este un scenariu, nu o decizie deja luată de Guvern.  Eugen Teodorovici admite totuși că lefurile ar putea fi înghețate de anul viitor, iar Ministrul Muncii spune că salariul minim ar putea fi MAJORAT de la 1 noiembrie 2018. 

,,Asta aud de la opoziție din două în două luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat până acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor”, a scris pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ministerul Muncii mai susține că lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an. În paralel, ministrul Finanţelor susţine că documentul trimis la Comisia Europeană în care se propune înghetarea salariilor pentru bugetari în 2019 este o variantă aflată în lucru.

,, Este doar un scenariu de lucru și un calcul facut la Ministerul de Finante, dar Guvernul va decide in noiembrie , cand aprobă proiectul de buget pentru 2019 care va fi forma finală, a declarat ministrul de Finanțe.

Șeful Comisiei Finanțe din Senat, liberalul Florin Cîțu, spune că nu este un scenariu de lucru, ci chiar măsurile deja propuse de România Comisiei Europene pentru a se încadra în deficitul 3% din PIB.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Bota Flaviu
22 Oct 11:48
În politica românească se ciocnesc două concepte.
1. Conceptul populist conform căruia creșterea nivelului de trai a cetățenilor se poate face printr-o creștere forțată prin legislație, ordonanțe și hotărâri de guvern a salariilor și pensiilor.
2. Conceptul bazat pe legile economiei de piață conform căruia creșterea nivelului de trai a cetățenilor se poate face numai prin stimularea economiei naționale pentru a produce cantități mai mari de bunuri și servicii care apoi se vor împărții între cetățeni prin intermediul banilor.
Poți să mărești salariile și pensiile cu macaraua dacă economia va produce aceleași cantități de bunuri și servicii. Legea cererii și ofertei va produce creșterea inflației care va anihila rapid măririle de salarii și pensii. Acest lucru s-a întâmplat în guvernările PSD.
Dacă salariile și pensiile nu vor crește, dar economia va produce cantități mai mari de bunuri și servicii se va produce scădere a inflației (inflație negativă). Acest lucru s-a produs sub guvernarea Cioloș.
Regulă: Creșterea salariilor și pensiilor se poate face în aceiași proporție cu creșterea cantităților de bunuri și servicii produse de economie și nu de valoarea lor care poate crește prin inflație.
Răspunde
0 0
Jan
22 Oct 17:00
2 Ai definit corect conceptele. Primul e idealizarea socialista care are nevoie ca cei de genul dragnea si alti ciocoi ca ei sa nu mai existe ! Al doilea are nevoie de productie REALA, diversa, nu neaparat export, nu neaparat din consum artifical, nu doar de facut diferenta intre cit se cistiga vinzind lemn, gas si petrol si se cheltuie cu bujetarii care mai sint angajati !
In stadiul actual, nu exista productie reala nici de scobitori sau orice altceva, ci doar multinationale care ajuta putin sa tina oamenii acasa dar care isi exporta profitul deci e jale. Niciodata nu au fost conditii de supraproductie pentru ca nu a fost ce sa supra-produci, ci doar cheltuieli reduse la maxim.
Fara o economie bazata 60-70% pe mici producatori performanti, chiar si AGRICOLI, nu se poate merge prea departe. Marii producatori sint buni pentru sistemele fiscale subdezvoltate si corupte dar sint un dezastru la prima problema interna sau internationala ! Marii producatori dispari rapid, mici producatori sint acolo intotdeauna !
America nu se bazeaza pe Boeing , Ford si altii mastodonti sa umple sacii bugetului, ci pe restul de 70% mici si medii producatori de echipamente sau furnizori de servicii !!!
0 0
Egro Enelea
22 Oct 09:12
Domnilor Parlamentari, INTRODUCETI, va rog , de urgenta a se aproba o LEGE de maxima importanta ptr. tot ceea ce se cheama ca viabila activitatea Dvs. de reprezentanti ai vointei Poporului ROMAN:- < Art. -O- din Constitutia Romaniei- Incepand cu data de 01 Decembrie 2018 se instituie OBLIGATIVITATEA Opozitiei de a sustine realizarea Programului de Guvernare cu care s-au castigat Alegerile Generale. Punerea de bete-n roate se va sanctiona cu ingradirea si suspendarea anumitor drepturi ale acesteia. Opozitia sa fie OCHIUL prin care poporul isi poate impune respectarea PROMISIUNILOR facute de cei ce au castigat dreptul de a coordona intreaga activitate a Statului Roman. (sau cam asa ceva....sa fie redactat acest Articol din Constitutia Romaniei)
Răspunde
0 0
Jan
22 Oct 16:46
8 dormeai, asa-i ? sau ai tras pe nas aseara ? ... eu as aproba o lege ca cei, ca tine, cu IQ60 sa nu aiba dreptul sa voteze !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?