S-a schimbat legea pensiilor. Mai mulţi români s-ar putea pensiona mai devreme

27 Februarie 2015

Persoanele care au lucrat mai putin de sase ani in grupa I de munca ar putea iesi la pensie mai repede, dupa ce Senatul a aprobat miercuri o modificare la legea pensiilor in acest sens.

Masura vine in conditiile in care legislatia in vigoare prevede ca pot fi incadrati pentru reducerea varstei de pensionare cei care au efectuat un stagiu minim de sase ani in grupa I de munca, scrie AvocatNet.ro.

Concret, Senatul a adoptat miercuri, in calitate de prima camera sesizata, proiectul de lege pentru modificarea si completarea art.55 si art.158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Documentul modifica Legea pensiilor, in sensul ca recunoaste grupa I de munca pentru toate persoanele care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa, ca fiind activitate desfasurata in conditii speciale.

Aceasta in conditiile in care, actualmente, legislatia stabileste ca doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani in grupa I de munca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare."La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, si perioadele de vechime in munca mai mici de 2 ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001", se precizeaza in proiectul de act normativ.

Asadar, de reducerea varstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, si persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca pe o perioada mai mica de 6 ani.

Initiatorii proiectului de act normativ au motivat ca masura propusa este necesara pentru egalitate de tratament, astfel incat, de reducerea varstei stadard de pensionare, sa beneficieze si persoanele care au desfasurat activitati in grupa I de munca pe o perioada mai mica de sase ani. Mai multe...

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
vero
28 Feb 15:58
hai ca nici tu,Vyper,nu esti mai buna ,tu cu ce litere i-ai scris numele,deci esti mai analfa...decat ea.
Răspunde
1 -1
Andrei
28 Feb 09:43
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: andrei_dk23@yahoo.com
Răspunde
2 -1
vyper
27 Feb 18:02
zaharia marina,la cat esti de analfabeta cred ca vei iesi la pensie peste inca vreo 30 de ani.
vai de firma unde esti ,,calculatirestul,, !!!
Răspunde
1 -2
veronica
27 Feb 17:25
Daca am 12ani.de munca la cat ies la pensie
Răspunde
1 -1
Adrian Dumitrescu
27 Feb 17:02
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: : addumi@yahoo.com
Răspunde
0 -4
zaharia marina.
27 Feb 13:23
am lucra t la cfrr treizeci de ani din care douazeci si unu grupa inti dar restul am executat aceleasi serviciu cum sant calculatirestul de noua ani ca orice lucru normal trebue sa bencefiez de un calcul diferit sau exact ca oice munca stie cineva sa ami explice va multumesc
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?