Ryanair a declarat RĂZBOI propriilor piloți. Compania îi va obliga să...

22 Septembrie 2017

După ce compania aeriană Ryan Air a anunțat anularea a mii de zboruri, acum trece la războiul contra propriilor săi piloți.

Michael O’Leary, șeful companiei, a făcut mai multe declarații controversate și a susținut că îi va obliga pe piloți să renunțe la o lună de concediu, dacă aceștia nu vor înțelege cu vorba bună.

Potrivit The Guardian, O'Leary susține că piloții ”nu au o slujbă dificilă” și că îi poate forța să renunțe la concediu: „Nu văd cum ar putea exista o acțiune în masă a piloților. Nu au sindicat”, a spus acesta. El a adăugat că Ryanair a pregătit mai multe „beneficii” pentru piloți, însă a avertizat că dacă aceștia „nu se comportă frumos, acesta va fi sfârșitul beneficiilor” acordate acestora.Mai mulți piloți ai companiei au semnat o scrisoare comună, prin care refuză bonusurile de 13.500 de euro pe care Ryanair le oferea celor care renunțau la zilele libere. Printre nemulțumirile căpitanilor de zbor se numără imposibilitatea de a se organiza în sindicate, refuzul de a li se face un contract colectiv de muncă, precum și condițiile dure în care sunt nevoiți să lucreze.

În replică, O'Leary i-a acuzat pe unii dintre piloți că sunt „prețioși” și că „își dau prea multă importanță”. „Odată ce ai învățat ce trebuie să faci...l-aș provoca pe orice pilot să îmi explice cum este asta o slujbă dificilă sau de ce spun ei că muncesc prea mult. Cum poate cineva care prin lege nu are voie să zboare mai mult de 18 ore pe săptămână să spună că e obosit”, a adăugat șeful Ryanair.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?