Ruşii au săpat cea mai adâncă gaură în pământ: 12 km. Șoc ce au găsit. Era acolo de 2,5 miliarde ani

28 Februarie 2019

Ruşii au încercat un experiment inedit pe Peninsula Kola, administrată de Rusia. Această fâşie de pământ este situată în partea europeană a Rusiei, regiunea Murmansk. Peninsula este locuită de laponi, ea desparte Marea Albă de Marea Barenț.

Aici, ruşii au dorit, în cadrul unui proiect denumit "Door to Hell" (Uşa către Iad), să sape cea mai adâncă groapă artificială din lume, cu o adâncime de 15 kilometri. Din cauza temperaturilor foarte ridicate însă, de 180 grade Celsius, nu s-au putut face săpături mai jos de 12,2 kilometri. Chiar şi aşa, a rămas cea mai adâncă groapă de sondă din lume, cu o adâncime ce depăşeşte şi cele mai joase zone din oceane.

Încă de la primele săpături ale acestei gropi, au fost găsite lucruri interesante. De exemplu, s-au descoperit roci despre care arheologii au spus că ar avea o vechime de 2,5 miliarde de ani. De asemenea, s-au mai găsit gaze, cum ar fi: heliu, hidrogen, nitrogen şi dioxid de carbon.

Cum arată cea mai adâncă groapă artificială din lume, în Galeria Foto.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ioan filip
01 Mar 20:17
Cum poate dezinforma cineva asa. Sa scrii despre sonda din Peninsula Hola si sa pui fotografii cuo cariera de diamante din Siberia?
Răspunde
0 0
Pulix
28 Feb 20:24
Foarte socant ce au gasit acolo...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?