Rusia va lua "toate măsurile de apărare necesare", după suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est

5 Noiembrie 2014
Rusia va lua "toate măsurile de apărare necesare", după suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est
Rusia va lua "toate măsurile de apărare necesare", după suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est

Planificarea militară a Rusiei va ţine cont de suplimenarea forţelor NATO în Europa de Est, urmând să fie luate "toate măsurile necesare" pentru apărarea ţării, a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, într-un interviu publicat miercuri în ziarul Kommersant, potrivit Mediafax.

"Oficialii din cadrul NATO ar trebui să înţeleagă că Moscova va ţine cont de noua lor strategie în planificarea militară rusă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru apărarea sa", a declarat Gruşko.

"Această decizie a NATO va avea, de asemenea, consecinţe politice de lungă durată", a adăugat el.Ambasadorul rus a denunţat "încercările Alianţei Nord-Atlantice de a acuza Rusia că ar avea intenţii agresive".

De asemenea, el a apreciat că expansiunea NATO către frontierele Rusiei constituie "o cale directă" spre tensionarea situaţiei şi "subminează securitatea în regiune".

În opinia lui Gruşko, NATO "creşte cu propriile sale mâini riscurile apariţiei unor incidente militare".

Comandantul forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a declarat marţi că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de suplimentarea efectivelor în Europa de Est în contextul măsurilor de garantare a securităţii României, Poloniei şi zonei baltice, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei şi a ameninţării islamiste.

"Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a argumentat generalul Breedlove.

Săptămâna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?