Diagnostic crunt pentru o tânără de 29 de ani. În România trebuie să-ți alegi boala ca să trăiești

14 Septembrie 2018
Roxana Dinisov
Roxana Dinisov

Roxana Dinisov este o tânără de 29 de ani din București care a primit în luna mai 2018 o veste teribilă de la medici: are leucemie mieloidă acută. A urmat o perioadă de spitalizare la Colentina, cu serii de analize care au confirmat diagnosticul.

Salvarea Roxanei constă în realizarea unui transplant de măduvă. Familia i-a pregătit deja un dosar pentru Institutul Fundeni, unde se caută donator întrucât ea este singură la părinți.

Însă, până la etapa transplantului, tânăra se găsește într-o situație disperată: numărul leucocitelor trebuie să atingă o anumită valoare, apoi trebuie să urmeze un tratament extrem de costisitor, cu Nexavar, timp de minim 6 luni.

Medicamentul care i-a fost prescris Roxanei și a cărui administrare este esențială înainte de transplant nu este compensat pentru ea. El este, în schimb, acordat gratuit în cazul bolnavilor de cancer renal sau hepatic.

Tătăl fetei a încercat disperat să obțină cel puțin o compensare de la Casa de Asigurări de Sănătate, însă în România trebuie să îți alegi de ce te îmbolnăvești dacă vrei o șansă la viață. Pare inadmisibil ca un medicament care și-a dovedit eficiența în anumite afecțiuni și care este acordat gratuit să nu fie nici măcar compensat în cazul bolnavilor de leucemie.

Deși înainte de a se îmbolnăvi Roxana avea un loc de muncă și un venit decent, fiind consultant de credite la o bancă, suma necesară pentru fiecare lună de tratament este astronomică: 15.000 de lei.

Situația familiei este disperată întrucât părinții au venituri mici, au ajutat si rudele, angajatorul Roxanei și colegii acesteia, însă tot nu e suficient. Roxana speră că donațiile o vor ajuta să înfrângă boala.

Datele de cont la care o poți ajuta și tu pe Roxana sunt RO 55 RZBR 0000 0600 2031 7896, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Dinisov Boris-Robert (tatal fetei).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?