Romii au revenit la tradiţii şi acum fabrică ceaune şi cratiţe din aluminiu

13 Aprilie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Criza economică salvează meseria de căldărar! De câteva luni, romii din localitatea buzoiană Calvini topesc din nou aluminiu pentru a face ceaune şi căldări. Majoritatea locuitorilor renunţaseră la acest meşteşug pentru a vinde fier vechi. Cum nu au mai găsit ce să vândă au revenit la cuptoarele de aluminiu din gospodării.
Veche de mai bine de două sute de ani, meseria de turnător de ceaune şi cratiţe s-a transmis din generaţie în generaţie în familiile de romi din localitatea buzoiană Calvini.

O lungă perioadă de timp meşteşugul turnării ceaunelor a fost uitat şi asta pentru că vânzarea fierului vechi aducea mai mulţi bani. Acum însă, în plină criză economică, fierul vechi nu se mai caută iar romii s-au întors la tradiţie.Acum toată familia se ocupă cu fabricarea şi vânzarea ceaunelor.

Ceaunele şi cratiţele romilor căldărari din Calvini sunt vândute în toată ţara, la preţuri cuprinse între 20 şi 200 de lei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?