Românii din diaspora duc în spate Guvernul care i-a evacuat din Piaţa Victoriei

1 Noiembrie 2018

Românii din străinătate au trimis mai mulţi bani în ţară decât a reuşit Guvernul Dăncilă să atragă în acest an din fondurile și subvențiile europene.

Românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară 2,695 de miliarde de euro în primele opt luni ale anului 2018, cât toate fondurile şi subvenţiile europene primite în primele șapte luni.

Cele 2,695 de miliarde de euro au fost trimise de românii care lucrează atât cu contracte sub un an cât şi pe perioade mai mari de un an, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Din banii primiţi de la UE în 7 luni (2,692 mld. euro), peste 1,7 miliarde de euro sunt bani pentru care nu faci mai nimic, adică subvenţii agricole, şi numai 898 milioane de euro sunt bani atrași din fonduri structurale, de coeziune şi de dezvoltare rurală, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene.

Mai mult: din 2007 până în iulie 2018, banii încasaţi din fondurile menţionate s-au ridicat la 5,931 miliarde de euro.

Românii care lucrează în străinătate trimiseseră mai mult (6,173 miliarde de euro) numai în primul an de apartenenţă la UE, 2007, potrivit unei analize Curs de Guvernare.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Deci dl Piu si dv castigati din ce trimite emigratia la rude ?
01 Nov 13:42
Dl Puiu,vorbiti frumos de multinaționale,sau vreti sa ma convingeti ca e mai bine ca ele sa trimită in tările lor 66 de miliarde EU,in loc să dezvoltăm in cadrul UE si ceva la noi.Potrivit unei planificari, ca in salamul de Sibiu,proportii egale,un cal si un pui.Un domn zice ca Dl Hrebencic a luat pământul țăranilor.la Nana ,cred ,eu stiam ca Sturza a primit prin justitie toti muntii Vrancei,pe care îi avea cu sute de ani in urmă ,strămoșii greci ai săi,si dl Hrebenciuc a r fi dorit sa pună el in aplicare magistrala decizie a tribunalului.Si apoi multinȚIONlele sun „Ziceti,bă de Dragnea,ca el a furat poporul.v-a luat si izmenel de pe voi ”
Răspunde
0 0
Chemati diaspora sa schimbe guvernul,cu sprijinul hashtagilor ?
01 Nov 10:08
Diaspora nu produce ,la noi ,plus valaore,cum ar spune Marx,valorile de consum se produc pe afara,ei,prin familiile rămase în țară .comsumă sănătate,ajutoare sociale si pensii din banii plătiti de mine.Ei trimit bani la rude,rudele cumpăra de la multinționale bunrile produse de ei acolo,multinaționalele plătesc 10 % impozit pe ce vând.si astfel Roamnia e intretiunuta de emigranti.Sau vreti sa spuneti da dl Isarescu nu mai cere bancilor constituirea fondurilor de garantie a depunerilor ,ca are domni a sa bani?
Răspunde
0 0
Gheorghe
01 Nov 13:03
7 Romanii sint goniti din tara pentru ca hrebenciucii sa poate pune mina pe zeci de mii de hectare de pamint sau padure, pentru ca interlopii p$d sa poata vinde si distruge toata industria sau agricultura unde oamenii pot muncii. Tara e acaparata de ciurda de interlopi ...
0 0
Puiu
01 Nov 13:04
8 Vorbesti ca prostu fara sa intelegi procesul. Orice bani care circula liber in economie aduc un plus urias. Daca tu crezi ca oamenii baga bani in "multinationale" atunci ai probleme. So oricum, in caz ca nu stiai multinationalele sunt cele care aduc un numar urias de locuri de munca.
Cu o economie baza pur pe consum acesti bani sunt singurul lucru care mentin bugetul tarii. O scadere de 10-15% ar duce tara in colaps economic cu o inflatie care poate creste la 8-10%.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?