Românii cheltuie de aproape 4 ori mai puţin decât vesticii pentru servicii de telefonie-Internet-tv

28 August 2009
FOTO: alexionescu.ro
FOTO: alexionescu.ro
Românii cheltuie în medie 70-80 de lei pe lună pentru serviciile de telefonie-internet-televiziune, de aproape patru ori mai puţin decât sumele alocate în statele din Europa de Vest, unde acestea se încadrează între 60 şi 80 de euro.

"Românii cheltuie în medie 70-80 lei pe lună pentru servicii de telefonie-Internet-televiziune, adică aproximativ 8% din bugetul mediu al unei familii. Această sumă este mult mai mică decât cea cheltuită în statele din vestul Europei, unde aceasta se încadrează într-un interval cuprins între 60 şi 80 de euro", se arată într-un studiu.

Chiar dacă rata de penetrare a telefoniei mobile a depăşit procentul de 100%, piaţa serviciilor de telefonie-Internet-televiziune reprezintă în continuare un potenţial de dezvoltare, consideră Dinu Malacopol, CEO al DCS (Digital Cable System).

"România rămâne în continuare o piaţă guvernată de preţ, pentru toate categoriile de servicii şi produse de telecomunicaţii. Cu toate acestea, în ultimul an, putem observa o creştere a aşteptărilor clienţilor privind calitatea serviciilor şi caracteristicilor acestora. Deşi cu un grad de penetrare de peste 100%, în cazul unor anumite tipuri de servicii (cum este spre exemplu telefonia mobilă), piaţa din România mai are încă un potenţial de creştere crescut pe servicii de telefonie-Internet-televiziune", a spus Malacopol.

Conform datelor obţinute de DCS, la ora actuală cel puţin 60% dintre gospodăriile din România au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixă este tot de aproximativ 25%."Dintre aceste tipuri de servicii, Internetul are chiar şi în contextul actual cel mai mare potenţial de creştere, cu rate de peste 10% anual", se mai arată în studiul DCS.

De asemenea, compania Digital Cable Systems estimează că serviciile de tip 3P vor avea o creştere de cel puţin 10%, ducând astfel la sfârşitul lui 2009 la o creştere a ponderii pachetelor integrate în totalul serviciilor de telecomunicaţii oferite de către companiile prezente pe piaţa din România.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?