România stă pe un butoi de pulbere, pe care Guvernul l-a vopsit în roz

1 Octombrie 2018
Cum ies romanii din statistici
Cum ies romanii din statistici
FOTO: sibiu100.ro

Guvernul PSD-ALDE se laudă cu numărul mic de șomeri, dar nimeni nu spune că în spatele pozei senine se află o criză uriașă, un adevărat butoi de pulbere. Emigrația uriașă din ultimii ani a declanșat o problemă majoră pentru investitori, care se îndreaptă către alte țări mai prietenoase din punctul de vedere al forței de muncă.

Rata șomajului a crescut în august la 4,3%, comparativ cu 4,2% în iulie, însă numărul șomerilor din august 2018 a fost de 386.000, cu peste 60.000 mai puțini decât în aceeași lună a anului trecut, a anunțat luni Institutul Național de Statistică.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna august 2018 (4% în cazul bărbaţilor şi 2,7% în cel al femeilor), în condiţiile în care numărul şomerilor în această categorie de vârstă reprezenta 75,2% din totalul şomerilor estimat pentru luna august 2018.

Rata scăzută a șomajului se explică și prin emigrarea masivă, care reduce forța de muncă din România, scrie RealitateaFinanciara.net.

Conform unui raport al Băncii Mondiale, peste 3 milioane de români în vârstă de muncă, care reprezintă o cincime din total, este plecată în străinătate.

Dintre românii plecați în străinătate, un sfert sunt cu studii superioare.

Exodul de creiere poate avea consecințe grave pentru dezvoltarea viitoare a României, iar orașe ca București, Cluj, Iași și Timișoara resimt această presiune de pe piața muncii, după cum se plâng investitorii străini.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
01 Oct 23:34
... statistica nu spune si ca aia 3 milioane de romani buni de munca au plecat impreuna cu alte 2-3 milioane de sotii sau copii si ca e posibil sa nu se mai intoarca niciodata ? ... nu spune ca au ramas 14 milioane, din care 5 sint pensionari ? ... romanika mare viitor are ! Exact dupa chipul si asemanarea puliticienilor si popimii !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?